Utilizatorii Apple nu sunt atat de protejati de hackeri pe cat se credea: Virusul periculos care cere rascumparare

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 18:40
1585 citiri
Utilizatorii Apple nu sunt atat de protejati de hackeri pe cat se credea: Virusul periculos care cere rascumparare
Foto: Apple

Calculatoarele si laptopurile Apple sunt vizate in premiera de un virus care "sechestreaza" datele personale si cere utilizatorilor o rascumparare. Insa cat de periculos este pentru cei care detin dispozitivele companiei americane?

Amenintarea cibernetica de tip ransomware se numeste KeRanger si este o adaptare a Linux.Encoder, care a atacat sistemul de operare Linux in repetate randuri, in cursul anului 2015, infectand mii de servere, releva datele unei cercetari realizate de specialistii Bitdefender, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

In acelasi timp, KeRanger este prima amenintare de tip ransomware complet functionala pe sistemul de operare Mac OS X (laptopuri si calculatoare Apple), prima care se distribuie prin intermediul unei actualizari software provenite de la un dezvoltator legitim si, totodata, primul ransomware care functioneaza pe mai multe sisteme de operare.

"Utilizatorii de Mac OS X se pot proteja de amenintarea ransomware KeRanger numai prin folosirea ...citeste mai departe despre "Utilizatorii Apple nu sunt atat de protejati de hackeri pe cat se credea: Virusul periculos care cere rascumparare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Apple virus laptopuri calculatoare, #Apple virus laptopuri , #Stiri Internet