Utilizatorii de Android din Romania, tinta preferata a hackerilor

Marti, 16 Februarie 2016, ora 16:47
970 citiri
Utilizatorii de Android din Romania, tinta preferata a hackerilor
Foto: Pexels

Utilizatorii romani de terminale cu sistem de operare Android au fost, in ultimele trei luni ale anului 2015, tinta amenintarilor informatice provenite prin intermediul aplicatiilor invizibile care distribuie continut publicitar nedorit, releva raportarile interne ale producatorului global de solutii de securitate Bitdefender.

Pe lista mostrelor de software periculos adresate utilizatorilor de Android s-au aflat, astfel, virusi ca Android.Trojan.HiddenAds si Android.Trojan.HiddenApp, cu peste un sfert din totalul amenintarilor raportate in intervalul octombrie - decembrie 2015. Mostrele periculoase de software se manifesta prin incercarile de a se ascunde de utilizator dupa instalarea pe tableta sau telefon si prin distribuirea de reclame agresive care afecteaza atat performanta dispozitivelor, cat si experienta de utilizare.

Potrivit Bitdefender, in ultimele trei luni din 2015, aplicatiile de tip adware HiddenAds si HiddenApp au putut crea trafic suplimentar consistent catre ...citeste mai departe despre "Utilizatorii de Android din Romania, tinta preferata a hackerilor" pe Ziare.com

#telefoane Android hackeri, #atac telefoane Android , #Stiri Internet