Vesta antiglont creata de sase elevi romani: Mai usoara, mai ieftina si mai flexibila - Interviu

Vineri, 13 Mai 2016, ora 08:18
1269 citiri
Vesta antiglont creata de sase elevi romani: Mai usoara, mai ieftina si mai flexibila - Interviu
Foto: Arhiva personala Elena Codin

Cativa elevi dintr-un liceu bucurestean s-au gandit sa-si foloseasca timpul liber pentru a construi o vesta antiglont mai usoara, mai ieftina si mai flexibila decat cele folosite in prezent.

Ei participa cu acest proiect la o competitie europeana, Company of the Year Competition 2016, la care aspira la marele premiu.

Dar in ce consta inventia lor?

In esenta, ei au reusit inlocuirea placilor ceramice si a restului de continut ce ingreuneaza vestele antiglont traditionale cu fibra de carbon si un lichid usor, dar care se intareste la impactul cu glontul.

O vesta antiglont traditionala, militara, cantareste aproximativ 16 kg si costa, in medie, 5.000 de lei, in timp ce Anti-bullet Fibers are doar 7 kg si va avea un pret de aproximativ 2.000 de lei. Insa pentru a face tot ce si-au propus, elevii bucuresteni au pornit o campanie de strangere de fonduri, ce se desfasoara pe site-ul CrestemIdei.ro. In aceasta faza, ei au nevoie de 5.000 de lei, pe care spera sa-i obtina din ...citeste mai departe despre "Vesta antiglont creata de sase elevi romani: Mai usoara, mai ieftina si mai flexibila - Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vesta antiglont elevi romani, #vesta antiglont donatii, #vesta antiglont elevi Bucuresti , #Stiri Internet