Victor Gansac, Safetech Innovations: Ne asteptam ca amploarea si complexitatea atacurilor cibernetice sa creasca. Cum se pot pregati organizatiile pentru a face fata atacurilor?

Luni, 15 Mai 2017, ora 20:00
1324 citiri
Victor Gansac, Safetech Innovations: Ne asteptam ca amploarea si complexitatea atacurilor cibernetice sa creasca. Cum se pot pregati organizatiile pentru a face fata atacurilor?

Peste 100 de tari au fost afectate de cel mai mare atac cibernetic inregistrat pana acum. Atacurile informatice cu virusul ransomware au vizat, in principal, sisteme informatice ale unor organizatii si institutii din tari precum: SUA, Marea Britanie, China, Rusia, Germania, Italia, Vietnam, Spania, dar si Romania.

"Amploarea atacului este uriasa", a declarat, pentru Ziare.com, Victor Gansac, expert in securitate cibernetica in cadrul Safetech Innovations, singura companie din Romania care ofera solutii complete de securitate informatica.

Potrivit acestuia, hackerii au devenit din ce in ce mai sofisticati, actioneaza concertat si au acces la resurse tehnologice de ultima ora.

"Pe viitor, ne asteptam ca amploarea si complexitatea atacurilor cibernetice sa creasca", a adaugat Victor Gansac.

Cum se pot pregati organizatiile pentru a face fata unui atac al hackerilor?

"Recomandam implementerea proceselor de management al vulnerabilitatilor, aplicarea continua de patch-uri de securitate, instruirea periodica a utilizatorilor sistemelor informatice, implementarea de solutii de protectie perimetrala si Ia nivel de end-point (bazata pe semnaturi si detectie zero-day), precum si monitorizarea continua a evenimentelor de securitate prin solutii de detectie malware", a declarat Victor Gansac.

Potrivit acestuia, "preventia este cruciala", iar organizatiile trebuie sa actioneze preventiv si sa implementeze masuri de securitate inainte de a fi victimele hackerilor.

"Este foarte important ca persoanele implicate in conducerea fiecarei organizatii sa constienteze importanta implementarii unor masuri adecvate de securitate cibernetica inainte de a fi victimele hackerilor. Atacul de saptamana trecuta ne arata ca exploatarea breselor de securitate poate cauza nu doar compromiterea datelor, ci poate duce chiar la oprirea activitatii unor companii", a precizat expertul Safetech Innovations.

El a adaugat ca, in functie de domeniul in care activeaza, orice organizatie, indiferent de marime, este expusa riscului.

"Strategia de securitate cibernetica trebuie integrata in strategia de business. Organizatiile trebuie sa implementeze solutii complete de securitate, adaptate nevoilor fiecareia. Masurile adecvate de securitate pot fi identificate si aplicate doar prin implementarea unui proces de management al securitatii in cadrul organizatiilor. Acest proces presupune analiza de risc, identificarea si aplicarea masurilor de securitate in urma analizei de ris ...citeste mai departe despre "Victor Gansac, Safetech Innovations: Ne asteptam ca amploarea si complexitatea atacurilor cibernetice sa creasca. Cum se pot pregati organizatiile pentru a face fata atacurilor?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Safetech Innovations securitate cibernetica, #atac ransomware , #Stiri Internet