Viitorul e aici: Avionul solar al Facebook, care va furniza Internet in toata lumea, a zburat prima oara (Galerie foto & video)

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 08:31
821 citiri
Viitorul e aici: Avionul solar al Facebook, care va furniza Internet in toata lumea, a zburat prima oara (Galerie foto & video)
Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

Facebook nu este doar o retea sociala - compania dezvolta inclusiv avioane solare, un fel de drone mai mari, care au scopul de a duce Internetul in toata lumea, inclusiv in zonele mai putin dezvoltate, unde nu exista acoperire GSM ori semnal Wi-Fi.

Proiectul pare de domeniul SF, dar Facebook tocmai a anuntat ca a testat primul astfel de avion, denumit Aquila, iar zborul a fost un succes.

Avionul solar al a fost gandit pentru a functiona autonom pentru perioade lungi de timp, pentru ca design-ul aerodinamic si panourile solare ii ofera o autonomie ridicata.

"In data de 28 iunie, am finalizat cu succes primul zbor al Aquila - avionul nostru alimentat cu energie solara, care va duce Internetul in cele mai ...citeste mai departe despre "Viitorul e aici: Avionul solar al Facebook, care va furniza Internet in toata lumea, a zburat prima oara (Galerie foto & video)" pe Ziare.com

#Facebook avion solar, #Aquila avion Facebook , #Stiri Internet