Virus conceput pentru a ataca exclusiv 12 banci din Romania: Ce spune SRI

Joi, 13 August 2015, ora 20:55
1095 citiri
Virus conceput pentru a ataca exclusiv 12 banci din Romania: Ce spune SRI
Foto: site SRI

Virusul Tinba v3, asupra caruia compania IBM a avertizat ca a fost configurat special pentru a ataca piata bancara romaneasca, se afla in atentia SRI, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Sorin Sava, insa virusul nu a facut pana in prezent victime.

"SRI are in atentie si riscul potential ca sistemul bancar din Romania sa fie tinta unor atacuri cibernetice derulate prin intermediul aplicatiei mentionate, cunoscuta sub denumirea de Tinba v3. Este o aplicatie malitioasa, activa din 2012, care vizeaza in special clientii bancilor.

Versiunea acesta este prima din generatia din Tinba care este adaptata pietei bancare romanesti. Din investigatiile noastre, pana in prezent nu s-a confirmat existenta unor victime in tara noastra", a declarat purtatorul de cuvant al SRI, care a adaugat ca aceasta aplicatie se afla in atentia Serviciului inca de la data aparitiei.

Virus conceput pentru a ataca exclusiv 12 banci din Romania, descoperit de IBM

SRI precizeaza ca Romania ...citeste mai departe despre "Virus conceput pentru a ataca exclusiv 12 banci din Romania: Ce spune SRI" pe Ziare.com

#SRI virus IBM banci Romania , #Stiri Internet