Vizita la medic, reinventata de un veteran Google. Cabinetul lui seamana cu un Apple Store cu echipamente ca din filme SF

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 14:43
2113 citiri
Vizita la medic, reinventata de un veteran Google. Cabinetul lui seamana cu un Apple Store cu echipamente ca din filme SF
Foto: Forward

Mai multi veterani Google, Facebook, Uber si Palentir si-au propus sa reinventeze vizita la medic.

Rezultatul este o clinica medicala care arata ca un Apple Store cu accente imprumutate dintr-un film SF, scrie Business Insider.

Situata in San Francisco, aceasta dispune de instrumente de diagnostic de ultima ora si de un sistem de inteligenta artificiala care asculta si ia notite in locul medicului, printre multe altele.

Totul a inceput in 2015, cand Adrian Aoun, care era la acea vreme inginer Google, a cunoscut indeaproape sistemul medical, dupa ce o ruda de-a sa ajuns in spital. Dupa aceasta experienta, Aoun s-a gandit ca poate crea un sistem mai bun, care sa se concentreze pe prevenire, folosind date si inteligenta artificiala, in timp ce tehnologia ar imbunati experienta pacientilor si a doctorilor deopotriva.

In acest scop, Aoun a facut echipa cu cateva dintre cele mai stralucite minti din Silicon Valley, printre care si Ilya Abyzov, unul dintre primii angajati Uber, cu care a fondat in 2016 compania Forward.

Compania, care dezvolta instrumente de diagnostic, precum si o aplicatie mobila pe care pacientii o pot folosi pentru a face programari, a atras atentia unor investitori importanti precum Khosla Ventures, Peter Thiel, Eric Schmidt si Marc Benioff. Forward intentioneaza sa se extinda si in alte orase si a deschis si un cabinet mobil.

Varful de lance ramane clinica din San Francisco, pe care jurnalistii americani au vizitat-o la inceputul anului.

Potrivit acestora, pacientii se semneaza la sosire pe un iPad aflat la receptie, dupa care se indreapta catre un scaner multifunctional care ii masoara, ii cantereste, le ia temperatura, le masoara ritmul cardiac si nivelul de oxigen din sange, totul in cateva secunde.

Citeste mai departe despre "Vizita la medic, reinventata de un veteran Google. Cabinetul lui seamana cu un Apple Store cu echipamente ca din filme SF" pe Ziare.com.

#tehnologie clinica medicala, #cabinet Forward , #Stiri Internet