Vom gasi pe cineva pe Facebook doar dupa poza? - Aplicatia care ar insemna sfarsitul intimitatii pe Internet

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 09:52
1554 citiri
Vom gasi pe cineva pe Facebook doar dupa poza? - Aplicatia care ar insemna sfarsitul intimitatii pe Internet
Foto: Arhiva Ziare.com

Un antreprenor britanic sustine ca a creat o aplicatie care ar permite cautarea si gasirea unei persoane pe Facebook folosind doar o fotografie cu aceasta. Facezam, promite creatorul aplicatiei, Jack Kenyon, permite gasirea acesteia in doar cateva secunde.

Tehnologia ar functionza gratie recunoasterii faciale, arata Fortune. Potrivit creatorului aplicatiei, aceasta e eficienta in 70% dintre cazuri, cand persoana este descoperita in mai putin de 10 secunde.

Daca aceasta aplicatie va fi lansata in 21 martie, in Apple App Store, asa cum promite Kenyon, vom vorbi despre sfarsitul confidentialitatii pe Internet, comenteaza publicatia.

O astfel de aplicatie ar insemna ca orice strain poate fotografia pe cineva si apoi sa-l gaseasca pe Facebook.

Cel mai probabil, Facebook nu va fi de acord cu lansarea aplicatiei, mai ales ca tocmai si-a modificat termenii de confidentialitate, inasprindu-i. Si in urma cu cativa ani a luat masuri similare. De altfel, a si transmis acest lucru printr-un comunicat. In acesta se mai arata ca Facebook incearca sa intre in legatura cu creatorul Facezam.

Pe buna dreptate, Fortune isi pune chiar problema daca aceasta aplicatie chiar exista, afirmand ca e greu de imaginat ca un om de afaceri britanic ar incerca asa ceva, stiind ca in mod clar un astfel de instrument se bate cap in cap cu termenii de confidentialitate ai Facebook.

In ceea ce-l priveste pe asa-zisul creator, Kenyon, acesta este pur si simplu inexistent pe Internet; un semn mare de intrebare pentru cineva care activeaza intr-un domeniu ce tine de inovatii in tehnica, pe Internet.

De mentionat e ca in Rusia exista deja o astfel de aplicatie, care este si extrem de populara. ...citeste mai departe despre "Vom gasi pe cineva pe Facebook doar dupa poza? - Aplicatia care ar insemna sfarsitul intimitatii pe Internet" pe Ziare.com

#Facezam it aplicatie, #Facezam gasire persoana Facebook poza, #gasire persoane Facebook poze, #Facebook confidentialitate , #Stiri Internet