Vom suna mai ieftin in strainatate - Afla de cand vor fi reduse tarifele de roaming

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 18:16
840 citiri
Vom suna mai ieftin in strainatate - Afla de cand vor fi reduse tarifele de roaming
Foto: Arhiva Ziare.com

Tarifele pentru convorbirile telefonice in roaming se vor reduce, de la 30 aprilie, la niveluri apropiate costurilor aplicate local, la care operatorii pot adauga anumite taxe suplimentare maximale.

La sfarsitul lunii intra in vigoare ultima etapa de preturi reglementate de Comisia Europeana inainte de eliminarea completa a tarifelor de roaming, la jumatatea anului viitor.

Romanii care au ales planurile tarifare de baza pentru serviciile de roaming, denumite si eurotarife, vor putea comunica in tarile UE la aceleasi costuri ca in Romania, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), citat de News.ro.

La acest tarif, operatorii telecom pot adauga o taxa suplimentara de maxim 5 eurocenti/minut pentru apelurile efectuate catre statele membre UE, maxim 1,14 eurocenti/minut pentru apelurile primite si cel mult 2 eurocenti pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) catre tarile UE.

Fara roaming in UE: De cand va ...citeste mai departe despre "Vom suna mai ieftin in strainatate - Afla de cand vor fi reduse tarifele de roaming" pe Ziare.com

#reduceri tarife roaming, #fara roaming UE, #scadere pret roaming , #Stiri Internet