Vrei sa-ti inregistrezi un site in 2017? Ce sa faci ca sa nu incasezi o amenda sau chiar sa ajungi la inchisoare

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 07:22
1175 citiri
Vrei sa-ti inregistrezi un site in 2017? Ce sa faci ca sa nu incasezi o amenda sau chiar sa ajungi la inchisoare
Foto: coltuc.ro

Domeniile web se inregistreaza potrivit principiului "primul venit e si primul servit". Insa chiar daca numele pe care vrei sa-l alegi este disponibil, acest lucru nu inseamna automat ca ai tot dreptul sa il inregistrezi, in cazul in care acesta intra in conflict cu o marca.

"Noi nu putem si nu verificam daca numele de domeniu pe care il selectati, sau utilizarea numelui domeniului, incalca drepturile legale ale altor parti. Noi insistam ca dumneavoastra sa investigati daca numele selectat sau utilizarea lui incalca drepturile legale ale altor parti", scrie ROTLD, compania care ofera serviciile de inregistrare de domenii cu extensia ".ro".

Deci cel ce isi inregistreaza domeniul web trebuie sa fie diligent si sa faca un minimum de verificari pentru a vedea daca altcineva are o marca cu acelasi nume sau cu ceva similar.

De asemenea, inainte de a inregistra un nume de domeniu, este recomandat sa inregistrati acel nume ca marca la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) ...citeste mai departe despre "Vrei sa-ti inregistrezi un site in 2017? Ce sa faci ca sa nu incasezi o amenda sau chiar sa ajungi la inchisoare" pe Ziare.com

#inregistrare site 2017, #marci site 2017, #domeniu web 2017, #domeniu Internet 2017 , #Stiri Internet