"Welcome to the dark side": Ce este si de ce ai vrea sa intri pe DARKNET

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 08:29
982 citiri
"Welcome to the dark side": Ce este si de ce ai vrea sa intri pe DARKNET

Ai avut vreodata curiozitatea sa intri pe Darknet? Nu este un lucru chiar la indemana, ai nevoie de un browser special, asa ca trebuie sa te pregatesti putin inainte.

Pentru ca un site Darknet nu poate fi accesat dintr-un server DNS, ca orice alt site, iti trebuie un browser denumit TOR (The Onion Router) si directorul Onion. Daca incerci intr-un browser obisnuit, directorul Onion o sa dea eroare.

Popularitatea TOR a crescut mai ales dupa dezvaluirile facute de Eduard Snowden, cand multi utilizatori de Internet au inceput sa caute informatii pe aceasta tema.

De ce ai vrea sa intri pe Darknet? Principala motivatie ar fi dorinta de a-ti pastra anonimatul. Site-urile din Darknet folosesc reteaua TOR, care are la baza mii de noduri, astfel incat sa nu poata fi identificata originea sau destinatia ei. Astfel, in TOR nu iti poate fi stabilit IP-ul.

Daca domeniile "traditionale" de Internet permit cuiva interesat sa afle informatii despre detinatorul site-ului si localizarea sa, Darknet foloseste asa-numitele pseudo-domenii, unde sunt ascunse informatiile despre proprietar.

Din acest motiv, Browser-ul TOR a devenit o solutie preferata de cei care se tem ca ar putea fi supravegheati si li s-ar putea fura informatii confidentiale, cum este cazul surselor pentru anumite investigatii din presa, care nu vor sa fie deconspirate.

Daca vrei, insa, sa descarci un fisier de pe un site Darknet, lucrurile se schimba: IP-ul va fi vizibil. Un alt calcai al lui Ahile in TOR este continutul flash, care a fost exclus de catre dezvoltatorii browser-ului pentru ca permite accesarea IP-ului utilizatorilor.

Daca nu dorinta de a-ti proteja intimitatea te aduce pe Darknet, atunci probabil vrei sa cauti anumite informatii si ai primit o recomandare de la cineva. De regula, utilizatorii de Internet care intra pe Darknet au mai multe cunostinte decat media, care le permit sa treaca "de partea cealalta".

Afla ce este DarkNet si la ce foloseste, AICI ...citeste mai departe despre ""Welcome to the dark side": Ce este si de ce ai vrea sa intri pe DARKNET" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#darknet Internet, #Securitate darknet , #Stiri Internet