Yahoo a iesit la shopping. Urmeaza Hulu, pentru 800 de milioane de dolari

Luni, 27 Mai 2013, ora 16:55
1210 citiri
Yahoo a iesit la shopping. Urmeaza Hulu, pentru 800 de milioane de dolari

Yahoo a oferit intre 600 si 800 de milioane de dolari pentru serviciul premium de video streaming Hulu, potrivit surselor apropiate afacerii.

Suma nu este exacta pentru ca Yahoo a depus mai multe oferte, in functie de mai multi factori, precum drepturile de autor pentru continut, dar si in functie de proprietarii Hulu - Comcast, Disney si News corp.

Hulu este o platforma de video streaming, pe baza de abonament, care ofera utilizatorilor sai show-uri TV, filme, seriale, dar si alte tipuri de continut media, precum trailere si clipuri, de la televiziuni precum NBC, Fox, ABC sau TBS.

In prezent, continutul video oferit de Hulu este disponibil doar utilizatorilor din Statele Unite.

Filmele disponibile difuzate prin Hulu sunt disponibile in formate de 288, 360, 480 si, in unele cazuri, 720 si 1080 pixeli.

Surse apropiate companiei au declarat ca Yahoo ia in considerare achizitia unei companii din zona mobile, dar si o companie de comunicatii, fiecare la un pret intre 150 si 200 de milioane de dolari.

Intentia de achizitie a Hulu face parte dintr-o incercare mai ampla a Yahoo de a intra in zona de continut video. In luna aprilie, Yahoo a anuntat ca a ajuns la o intelegere exclusiva pentru difuzarea continutului emisiunii de divertisment Saturday Night Live.

Yahoo e pornita pe cumparaturi - doar cu o saptamana in urma compania a cheltuit 1,1 miliarde de dolari pentru platforma de blogging Tumblr, iar cateva zile mai tarziu a achizitionat startup-ul PlayerScale.

Tumblr ii va permite companiei Yahoo sa construiasca o comunitate, sa puna bazele unei alternative al Facebook si Twitter. Pentru a face acest lucru Yahoo nu are nevoie s-o ia de la inceput, asa cum a procedat Google, cu reteaua sa sociala Google+.

Platforma Tumblr a fost fondata in 2007 de catre dezvoltatorul web David Karp si, ulterior, a devenit o comunitate sociala de blogging, care atrage in mod special audienta tanara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Yahoo cumpara Hulu, #Yahoo cumpara Tumblr, #achizitie yahoo, #investitii Yahoo , #Stiri Internet