Yahoo! a pierdut 300 mil $ in 3 luni desi a taiat adanc din costuri

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 11:00
1692 citiri
Yahoo! a pierdut 300 mil $ in 3 luni desi a taiat adanc din costuri

Compania de servicii online Yahoo! a inregistrat o pierdere de 303 milioane de dolari in ultimele trei luni din 2008, fata de un profit de 206 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului anterior, determinata de mediul de afaceri dificil.

"Compania a facut investitii importante, aplicand totodata o politica agresiva de reducere a costurilor, fapt ce ne-a ajutat sa contracaram efectele problemelor economice. In aceste conditii, vom fi mai puternici cand cererea pentru publicitate se va imbunatati", a declarat, intr-un comunicat, presedintele Yahoo!, Carol Bartz.

In perioada analizata, Yahoo! a avut o pierdere operationala de 278 milioane dolari. In acelasi interval din 2007, compania a consemnat un profit operational de 191 milioane de dolari.

Pentru intreg anul 2008, profitul net a totalizat 424 milioane de dolari, in scadere fata de castigul din 2007 de 660 milioane dolari.

"Politica agresiva de administrare a cheltuielilor si raportul echilibrat dintre venituri si cheltuieli ne-au ajutat sa trecem cu bine prin acest mediu economic fara precedent", se arata in comunicatul citat.

Compania estimeaza ca la sfarsitul primului trimestru va avea un profit operational de 75-85 milioane de dolari.

Unii analisti considera ca Yahoo! trebuie sa aplice in continuare programul de reducere a costurilor si sa demonstreze ca-si poate pastra disciplina financiara mai mult de un singur trimestru, inainte ca mediul de afaceri sa revina la normal, potrivit Reuters.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#afaceri, #costuri, #criza, #pierderi, #profit, #reducere, #yahoo , #Stiri Internet