Yahoo ar putea fuziona cu AOL

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 09:47
936 citiri
Yahoo ar putea fuziona cu AOL

Directorul general al AOL, Tim Armstrong, a contactat mai multi consilieri ai Yahoo pentru a evalua interesul pentru o posibila fuziune a celor doua companii, dupa demisia directorului general al Yahoo, Carol Bartz, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Armstrong discuta optiuni pentru o colaborare care ar consolida activitatea celor doua companii din domeniul internetului. A discutat cu firme de brokeraj si bancheri de la compania Allen & Co, care lucreaza cu Yahoo, a spus o sursa. 

Seful AOL a fost interesat de o fuziune cu Yahoo anul trecut, dar a fost respins in perioada in care la conducere se afla Bartz.

Plecarea directorului Yahoo l-a decis sa reanalizeze situatia, iar in unul din scenariile luate in calcul ar fi ca Yahoo ar prelua AOL. Armstrong ar deveni directorul general al celor doua companii unificate, a spus una din surse. 

Este putin probabil ca Yahoo sa fie interesata de o tranzactie cu AOL in acest moment, care inregistraza pierderi si o scadere a veniturilor, potrivit surselor. Valoarea de piata a AOL este de circa 1,6 miliarde de dolari, iar cea a Yahoo de 18,2 miliarde de dolari. 

Un purtator de cuvant al AOL a refuzat sa comenteze, la fel si un reprezentant al Yahoo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#yahoo.aol, #fuziune companii, #carol bartz yahoo , #Stiri Internet