Yahoo: Cofondatorul Jerry Yang si-a dat demisia

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 08:23
1567 citiri
Yahoo: Cofondatorul Jerry Yang si-a dat demisia

Jerry Yang, cofondatorul Yahoo, companie pe care a fondat-o in 1995, a cedat in fata actionarilor, care l-au acuzat ca urmareste o viziune personala ineficienta si ca impiedica viitoarele investitii care ar putea salva compania.

Plecarea lui Yang vine la doua saptamani dupa ce Yahoo a numit un nou CEO, pe Scott Thompson, acesta avand mandatul de a readuce portalul de Internet la inaltimile de care s-a bucurat in anii '90.

Wall Street vede plecarea "sefului Yahoo" ca pe o unda verde pentru o infuzie majora de capital din partea fondurilor private sau o posibila vanzare a unei parti din companie catre Alibaba.

Actiunile Yahoo au crescut cu 3%.

"Toata lumea presupune ca acest lucru (n.r. plecarea lui Yang) face mult mai probabila o afacere cu o firma din Asia", a declarat analistul Ben Schacter.

Pozitia lui Yang a inceput sa se clatine in cadrul companiei inca din 2008, cand a intrerupt o vanzare catre Microsoft.

Yang si cofondatorul David Filo detin 3,69%, respectiv 6% din cadrul companiei Yahoo.

Intr-o scrisoare adresata directorului actionarilor, Yang a spus cax pleaca pentru a "urmari si alte interese in afara de Yahoo" si ca este "entuziasmat" in ceea ce priveste numirea lui Thompson la conducerea companiei.

Yang, 43 de ani, demisioneaza de asemenea din consiliul director al Yahoo Japonia si Alibaba Group Holdings.

Yang este extrem de respectat in industrie si este considerat unul dintre fondatorii Internetului.

"Oamenii au foarte mari asteptari de la fondatori. Toata luema vrea un Steve Jobs", a declarat un angajat al companiei Yahoo, referindu-se la cofondatorul companiei Apple, pe care a revigorat-o si a transformat-o in cea mai valoroasa companie de tehnologie din lume.

Yahoo a stagnat in ultimii ani din cauza concurentei dintre Google si Facebook.

Microsoft a incercat sa cumpere Yahoo in 2008 printr-o oferta de 47,5 miliarde de dolari care a fost in final respinsa, spre nemultumirea actionarilor. Yahoo! valoreaza acum circa 20 de miliarde de dolari.

In Romania, aplicatia de mesagerie instantanee Yahoo! Messenger are lunar aproximativ sase milioane de clienti unici, iar portalul de e-mail aproximativ cinci milioane.

Yahoo are peste 13.000 de angajati in intreaga lume.

#jerry yang demisioneaza yahoo, #Yahoo probleme financiare, #yahoo vanzare, #Yahoo vanzare Microsoft , #Stiri Internet