Atac cibernetic semnificativ asupra retelei informatice a Casei Albe

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 11:02
1182 citiri
Atac cibernetic semnificativ asupra retelei informatice a Casei Albe
digitalnasigurnost.com

Reteaua informatica a Casei Albe a fost tinta unui atac cibernetic semnificativ, care a creat probleme timp de aproximativ doua saptamani, au declarat miercuri surse din cadrul administratiei americane pentru Huffington Post, relateaza cotidianul in editia electronica.

Un oficial de la Casa Alba a confirmat ca administratia a "identificat o activitate ingrijoratoare la reteaua EOS". Problemele de retea nu sunt ceva iesit din comun la Casa Alba, dar acestea nu dureaza de obicei mai mult de cateva ore. Faptul ca sistemul a fost avariat zile la rand arata ca atacul a fost deosebit de puternic, relateaza Mediafax.

"Cu siguranta, numerosi actori considera retelele noastre drept tinte atractive si cauta acces la informatii sensibile ale administratiei. Inca evaluam activitatea respectiva si nu suntem in masura sa oferim detalii suplimentare la acest moment", a declarat un oficial al Casei Albe.

Defectiunie retelei au fost un mecanism de apararea, a fost informat personalul Casei Albe printr-o nota interna. "Computerele si sistemele noastre nu au fost avariate, desi unele elemente ale retelei nesecretizate au fost afectate. Penele temporare si pierderea conectivitatii cu care s-au confruntat utilizatorii sunt rezultatul masurilor pe care noi le-am luat pentru a ne apara retelele", explica e-mailul.

#atac cibernetic retea Casa Alba, #retea informatica Casa Alba , #Stiri IT