Consilier prezidential: Criminalitatea informatica, mai profitabila decat traficul de droguri

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 13:35
1915 citiri
Consilier prezidential: Criminalitatea informatica, mai profitabila decat traficul de droguri
aktualne.atlas.sk

Crimnalitatea informatica a crescut in intensitate in ultimii ani si mari organizatii internationale criminale se orienteaza catre acest domeniu, pentru ca este mai profitabil decat traficul de droguri, a declarat miercuri Iulian Fota, consilier prezidential pe probleme de securitate.

"Si spionajul cibernetic si alte feluri de atacuri ma astept sa creasca. Sunt ingrijorat de cresterea in intensitate a criminalitatii informatice. E noul business pe care organizatiile de crima organizata il identifica ca fiind profitabil. Este mai profitabil decat traficul de droguri. Sunt deja organizatii criminale de mare acoperire internationala care renunta la activitati clasice, de tip trafic de droguri, si se orienteaza pe criminalitatea cibernetica, extrem de profitabila", a afirmat Fota la un seminar pe tema securitatii cibernetice organizat de grupul UTI, transmite Mediafax.

El a adaugat ca a vazut recent niste cifre, care arata o rata de profitabilitate a criminalitatii informatice halucinanta.

"Vorbim de cifre de genul 500-600%, ceea ce nici traficul de droguri nu produce, in cele mai bune conditii ale lui, adica in tarile slabe, unde nu exista un control eficient al statului", a mai spus Fota.

La randul sau, Teodor Cimpoesu, director la compania de securitate cibernetica certSIGN din cadrul UTI, a aratat ca, in Romania, atacurile cibernetice nu sunt facute doar de romani, ci si de catre straini.

"Este o amenintare, pe de o parte, pentru utilizatorul individual, care sta pe internet, de la simplul fapt ca ii sunt furate datele de login si conturile de retele sociale, pana la a-i fi furate datele bancare sau chiar banii din cont. La companii este mai grav, pentru ca le pot fi afectate structurile informatice cu care isi desfasoara activitatea", a mai spus Cimpoesu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criminalitate informatica, #crestere criminalitate informatica , #Stiri IT