Zece persoane arestate in Spania pentru "apologia terorismului" pe Internet

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 09:32
1257 citiri
Zece persoane arestate in Spania pentru "apologia terorismului" pe Internet
Foto: expresspress1.rssing.com

Garda Civila spaniola a arestat zece persoane din diverse regiuni ale tarii pentru "apologia actelor de terorism" si invocarea ETA pe retele de socializare, dupa aproximativ 20 de arestari la sfarsitul lui aprilie, a anuntat joi Ministerul de Interne al Spaniei, citat de AFP.

Cele zece persoane sunt suspectate ca ar fi comis "delicte de apologie a terorismului" in relatie cu organizatia separatista basca, precum si "acte de umilire a victimelor terorismului", potrivit ministerului, transmis de Mediafax.

Aceste arestari constituie a doua faza a unei operatiuni care a fost lansata la sfarsitul lui aprilie cu "arestarea a 20 de persoane" pentru delicte similare, informeza ministerul spaniol de Interne.

"Unele comentarii postate pe retele de socializare indemnau ETA (care a renuntat la lupta armata in octombrie 2011) sa atentatele si evocau intr-un mod umilitor traumele fizice suferite de victimele terorismului", a adaugat sursa citata.

Mai mult decat atat, unele postari indemnau la atacuri tintite vizand anumite persoane.

La fel ca in cazul primului val de arestari, persoanele suspectate provin din regiunea Navarra, Madrid si Castilia-La Mancha.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#persoane arestate Spania, #persoane arestate apologia terorismului , #Stiri IT