China vrea mai multa securitate pe internet

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 19:24
1309 citiri
China vrea mai multa securitate pe internet

Guvernul chinez lucreaza impreuna cu Baidu Inc si Sohu.com, cele doua motoare de cautare pe internet locale, pentru a putea a creste securitatea pe internet si pentru a putea proteja utilizatorii de atacurile de tip phising.

Ministerul Securitatii Publice a declarat vineri ca va lucra impreuna cu 10 motoare din China pentru a proteja site-urile web ale institutiilor financiare in asa fel incat sansele ca utilizatorii de internet sa fie inselati sa scada considerabil, scrie Reuters.

Initiativa anuntata de ministerul din China vine dupa ce mai multi reprezentanti ai comunitatii online au solicitat controale mai stricte, in urma unui val de scurgeri de date cu caracter personal.

Un atac de tip phishing apare atunci cand utilizatorul este convins sa isi dezvaluie numele si parola, prin intermediul unei pagini web false, care seamana insa foarte mult cu originalul.

Prin intermediul acestei colaborari, site-urile oficiale ale mai multor banci din China, precum Agricultural Bank of China si China Construction Bank vor fi clasate pe primele locuri in cautarile efectuate pe motoarele locale. In clipa in care utilizatorul va cauta cuvinte cheie asociate, riscul ca el sa fie pacalit vor fi mai mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#internet China, #masuri securitate internet China, #prevenire atacuri phising , #Utilizatori internet