Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nicoleta Nutu, Partner Development Manager pentru ISV, Microsoft Romania, participa la PRIA IT&C and Intellectual Property 2018, in 14 martie, la Iasi

Nicoleta Nutu, Partner Development Manager pentru ISV, Microsoft Romania, participa la PRIA IT&C and Intellectual Property 2018, in 14 martie, la Iasi
PRIAevents, organizeaza conferinta PRIA IT&C and Intellectual Property Iasi- eveniment complex, aflat la a 2-a edisie in Iasi, dedicat proprietatii intelectuale pentru sectorul IT&C, in 14 Martie 2018, incepand cu ora 9:30, in Iasi la hotel Unirea, sala Vega.

Peste 100 de specialisti, manageri, lideri si reprezentanti ai companiilor de IT isi dau intalnire la conferinta PRIA IT&C and Intellectual Property Iasi, care va fi unul dintre cele mai mari evenimente de inovatie, tehnologie digitala si protectie IT&C din regiune.

Astfel va deveni cadrul ideal pentru a impartasi cele mai noi tendinte din domeniu si de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C.

La conferinta PRIA IT&C and Intellectual Property Iasi, lectori invitati sunt:

 • Nicoleta NUTU - Partner Development Manager pentru ISV, Microsoft Romania;
 • Razvan CASMOIU - Director, Directia Expertize, Constatari, Economic si Organizare, ORDA;
 • Adrian NEGOITA - Director, Director Directia Brevete de Inventie, OSIM;
 • Traian LUCA - CEO si co-fondator Gemini CAD Systems;
 • Prof. Univ. Dr. Eugen Neculai SEGHEDIN - Prorector, Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi.

De asemenea, reprezentanti ai Primariei Municipiului Iasi, au fost invitati sa ia parte la eveniment pentru a ne spune despre planurile municipale privind investitiile pe care le fac companiile IT&C in Iasi.

Traim intr-o era digitala, o era a informatiei care este caracterizata prin trecerea de la revolutia industriala la revolutia digitala.

In zilele noastre, industria digitalizata creeaza o economie globala digitalizata, high-tech, care influenteaza viata noastra de zi cu zi, modul de a invata, de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sanatatea, de a face investitii si tranzactii, simplificand de multe ori procesele si chiar scazand costurile pentru producatori, dar si pentru cumparatori.

Sectoare precum sanatatea, educatia, industria, telecomunicatiile, bancile si finantele, agricultura si mediul, constructiile si imobiliarele, energia si multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizarii.

Investitiile facute in intreaga lume in tehnologie si inovatie sunt uriase, iar in Romania sectorul IT este printre cele mai dezvoltate si mai atractive pentru gigantii IT si pentru antreprenori si acestia sunt extrem de atenti la protectia investitiilor prin proprietate intelectuala - cloud computing, studii de caz, drepturi de autor, brevete si inventii, inregistrare marci si design.

In Romania, antreprenoriatul in industria IT&C ocupa un loc extrem de important. Din ce in ce mai multi investesc in software, aplicatii, antivirusi si altele.

De aceea, proprietatea intelectuala este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situatia economica, sociala si culturala a unei tari si pentru protejarea investitiilor in tehnologie.

Cercetarea si inovarea, o componenta strategica pentru dezvoltarea economica si pentru progresul umanitatii este strans legata de domeniul proprietatii intelectuale.

Vrei sa afli cum iti protejezi investitiile prin intermediul proprietatii intelectuale? Atunci nu vrei sa ratezi acest eveniment pentru ca noutatile si studiile de caz prezentate in cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale.

PRIA IT&C and Intellectual Property este de interes pentru manageri din companiile din sectorul IT&C din Romania, atat antreprenori, dar si reprezentanti ai companiilor multinationale, pentru directorii juridici si consultantii juridici din cadrul companiilor private si de stat din Romania, pentru judecatori si pentru mediul academic.

Companiile IT&C, fie ca sunt multinationale sau startup-uri, dar si companii romanesti deja consacrate, pot afla tot ceea ce au nevoie sa stie despre cloud computing, studii de caz, licente, drepturi de autor, marci, copyright, brevete si inventii, protectia programelor pe calculator si programe open source, in cadrul conferintei PRIA IT&C and Intellectual Property - cel mai complet eveniment din Romania dedicat proprietatii intelectuale pentru sectorul IT&C, organizat de PRIAevents pe 14 Martie 2018, incepand cu ora 9:30, la hotel Unirea Iasi, sala Vega.

Printre temele abordate in cadrul conferintei se vor regasi:

 • Contextul investitional in sectorul IT&C din Romania? Care este procentul investitiilor straine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt incurajate aceste investitii de catre statul nostru?;
 • Ce ar trebui sa afle companiile din IT&C despre protectia prin proprietatea intelectuala: drepturi de autor, patente, design?;
 • OSIM - Strategia dezvoltarii protectiei proprietatii industriale in Romania si aplicarea politicii in domeniu. Studii de caz;
 • Licentele si drepturile de autor. Ce ar trebui sa stie companiile IT pentru a se proteja? Dar companiile care folosesc licentele sau le distribuie?;
 • Obtinerea unui brevet sau depunerea unei cereri de brevet. Orice aplicatie sau program software pot fi brevetate?;
 • Care sunt provocarile pentru programele open source? Ce ne sfatuiesc consultantii si ce trebuie sa stie companiile care dezvolta, distribuie sau utilizeaza astfel de produse?;
 • Legislatia Europeana si nationala privind proprietatea intelectuala. Cum sunt aplicate si care sunt particularitatile acestora pentru sectorul IT&C? Reformarea proprietatii intelectuale in Romania, in contextul actual European;
 • Contrafacerea si pirateria in proprietatea intelectuala in IT&C;
 • Este motiv de nerespectare a drepturilor de autor daca sunt copiate numai parti functionale ale codului software? Protectia programelor de calculator - legislatia actuala si provocari;
 • Aspecte privind reglementarea, transferul de tehnologie, concurenta neloiala, drepturile si obligatiile, termeni si conditii pentru licente software.

PRIA IT&C and Intellectual Property se desfasoara sub egida ORDA si OSIM, iar parteneri principali ai evenimentului sunt Microsoft si ANIS.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA IT&C and Intellectual Property si modalitati de inscriere pentru participare puteti gasi aici.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 694 ori
Citeste mai multe desprePRIA Intellectual Property 2018 Iasi