Site-urile de recrutare : record de vizite unice in septembrie

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 22:34
1621 citiri
Site-urile de recrutare : record de vizite unice in septembrie

Site-urile de recrutare au inregistrat vizite record in luna septembrie, cei mai activi pe aceste site-uri fiind britanicii.

Conform unui raport al firmei comScore, o treime din utilizatorii de Internet din Europa au consultat site-uri de recrutare in luna septembrie, scrie La Tribune.

Cariera, recrutarea, ocuparea fortei de munca si formarea profesionala sunt cele mai populare teme de pe internet, arata studiul realizat de comScore, firma specializata in masurarea audientei pe Internet.

Din cei 373,4 milioane de utilizatori de internet inregistrati in septembrie 2011, mai mult de 108 milioane au accesat site-uri de recrutare sau dezvoltare profesionala, adica cu 14% mai multi decat luna trecuta.

ComScore considera numarul vizitatorilor unul record si pune acest fapt pe seama multiplicarii planurilor sociale, a cresterii somajului sau a discutiilor despre somaj si recesiune in Europa.

Cu peste 4,9 milioane de vizitatori unici intregistrati in septembrie, cu 7% mai mult decat luna trecuta, site-ul Monster e liderul site-urilor de recrutare.

In ceea ce priveste nationalitatea acestor vizitatori, cei mai multi vin din Rusia, urmata de Germania, ambele cu peste 50 de milioane de utilizatori de internet.

Pe locul trei se afla Franta, care totusi ocupa prima pozitie in ceea ce priveste timpul petrecut pe internet, un francez petrecand in medie 27,2 ore pe luna pe internet.

#site recrutare, #internet statistica, #cariere online, #recrutare online, #site angajari online , #Utilizatori internet