Anglia vrea sa-si interconecteze orasele cu Internet broadband

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 09:07
1427 citiri
Anglia vrea sa-si interconecteze orasele cu Internet broadband

George Osborne, trezorierul Marii Britanii, a anuntat ca planuieste sa investeasca 100 de milioane de lire intr-o retea urbana de broadband, cu scopul de a crea o retea de "10 orase super-conectate".

Proiectul de "10 orase super-conectate", din care face parte si Londra a fost prezentat oficial marti, in fata Parlamentului, si face parte dintr-un plan de anvergura de finantare a cheltuielilor de infrastructura la nivel national, in valoare de 5 miliarde de lire, informeaza Zdnet.com.

Printre orasele incluse in proiectul de broadband se numara Londra, Cardiff, Edinburgh si Belfast. Alaturi de aceste orase, alte 6 vor fi alese printr-un concurs la nivel national, in urma caruia in orasele castigatoare se va implementa infrastructura de broadband, ce va permite cresterea vitezei in intervalul de 80-100 Mbps.

In prezent, media de viteza din Marea Britanie este de 5-7Mbps, fiind pe locul 25 in topul tarilor cu cea mai mare viteza la internet din lume, fiind mult in urma altor state europene.

De asemenea, planul vizeaza si includerea tehnologiei 4G in extinderea retelelor Wi-Fi in oras, in conditiile in care gigantul mobil O2 a derulat deja un proiect pivot, care va cuprinde toata zona cuprinsa intre Paddington si Canary Wharf.

Pe de alta parte, comunitatile din mediul rural din Marea Britanie raman nu au internet broadband, desi in prezent se incearca implementarea tehnologiilor 4G in zona.

In acest sens, guvernul a anunat ca va aloca 20 de milioane de lire sterline " Fondului de Broadband pentru Comunitatea Rurala", care va contribui la imbunatatirea internetului din zona rurala.

Compania BT, cel mai mare furnizor de broadband din Marea Britanie a salutat initiative lui George Osborne, sperand ca in urma acestui proiect sa furnizeze servicii pentru doua treimi din utilizatorii fizici sau juridici din Marea Britanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#internet broadband Anglia, #proiect britanic internet , #Viteza internet