Adio nume si parole! OneID revolutioneaza procedura de Log In

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 12:10
2265 citiri
Adio nume si parole! OneID revolutioneaza procedura de Log In

OneID a simplificat procedura de accesare a contului, printr-un click unic, astfel incat, utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa introduca nume si parole, numere de cont etc. In plus, OneID nu centralizeaza datele personale, eliminand tentativele de frauda.

Obiectivul lui Steve Kirsch, un antreprenor din Silicon Valley cu 30 de ani de experienta, este acela de a inlocui toate cele 352 de nume de cont ale sale si parolele aferente cu un singur click de accesare a contului, relateaza Mashable.com.

Numele de cont si parolele nu sunt doar incomode, insa securitatea lor lasa de dorit. Este motivul pentru care Kirsch a creat sistemul de verificare fara parole. OneID foloseste o tehnologie care permite identificarea utilizatorului atat pe laptop, cat si pe smartphone sau tableta.

Principala problema a sistemului actual de protectie, este faptul ca utilizatorii impartasesc informatii secrete, precum identitatea lor, numele de utilizator, parolele si informatiile despre conturile bancare, toate fiind centralizate si expuse hackerilor, potrivit lui Kirsch.

"Pana cand vom elimina aceasta metoda de impartasire a informatiilor secrete pentru autentificarea pe un site, nu ne vom afla in siguranta deplina", este de parere Kirsch.

Cum functioneaza OneID

OneID verifica identitatea utilizatorului prin intermediul aparatelor pe care le alege utilizatorul. Aparatul activ este acela pe care utilizatorul il foloseste pentru accesarea contului, un computer, de exemplu. Pentru a efectua o plata online de pe acest computer, utilizatorul apasa pe butonul OneID.

Computerul trimite mesaj de verificare catre un al doilea aparat ales de utilizator, un smartphone, de exemplu. In cazul in care utilizatorul nu dispune de un alt aparat pentru verificare, acesta introduce un cod PIN generat.

Asadar, plata prin intermediul OneID este mult simplificata pentru ca utilizatorul nu este nevoit sa completeze de fiecare data campurile cu informatii personale. In plus, utilizatorii isi pot gestiona atat aparatele, cat si informatiile prin intermediul OneID. Site-urile care aleg sa foloseasca sistemul OneID vor stoca doar coduri de verificare, ce sunt inutile pentru hackeri deoarece nu contin informatii personale.

OneID se afla inca in varianta beta, insa Kirsch crede ca acest sistem va revolutiona standardele de identificare digitala.

#log in OneID, #accesare cont OneID, #securitate OneID , #Web