BlogDay - Ziua Mondiala a Blogului

Miercuri, 31 August 2011, ora 08:25
1095 citiri

Ziua Mondiala a Blogului se celebreaza in fiecare an, pe 31 august. BlogDay a fost creata cu gandul ca bloggerii simteau nevoia sa aiba o zi dedicata cunoasterii altora din diverse tari sau din alte domenii de interes. Astfel, li se ofera si posibilitatea sa le faca vizitatorilor cunoscut blogul lor.

Intr-o lume plina de @ si de www, ai crede ca blogul a existat dintotdeauna. Numai ca el are aproape 20 si ceva de ani. Termenul Blog vine din contopirea lui "web" cu "log", pentru ca, mai tarziu, de la el sa sa formeze si verbul "bloguer" (a scrie pe blog), care si-a facut loc in dictionarul francez si nu numai, gasim pe site-ul oficial BlogDay.

De fapt, ce este un blog? Un site, pe care creatorul lui il personalizeaza cu etichete, abtibilduri, animatie si-l intretine dupa cum vrea, facandu-l accesibil tuturor internautilor.

In vreme ce unii se folosesc de el pentru a-si exprima opinii legate de anumite evenimente, a transmite informatii sau sa-si impartaseasca pasiunile, altii isi povestesc viata, experientele, emotiile lor. In felul acesta, blogul sau se transforma intr-un adevarat jurnal intim interactiv.

Citeste continuarea pe Ziare.com.

#blog, #social media, #ziua mondiala blog , #Web