Cat de sigur este Internetul: 65% dintre internauti, cyber-victime

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 16:50
1960 citiri
Cat de sigur este Internetul: 65% dintre internauti, cyber-victime

Aproape doua treimi dintre utilizatorii de Internet au fost la un moment dat victimele unor infractiuni virtuale, potrivit unui raport publicat de Symantec. 

80% dintre internauti sunt convinsi ca cyber-criminalii nu vor fi prinsi niciodata, in timp ce numai 3% dintre utilizatori sunt de parere ca ei nu vor fi niciodata victime ale infractorilor de pe Web.

51% dintre cei care au cazut prada actiunilor malitioase si-au declarat intentia de a-si schimba comportamentul online, in timp ce numai 44% dintre ei au depus o plangere la politie.

Potrivit raportului Symantec, rezolvarea unui caz de infractiune cibernetica dureaza in medie 28 de zile si costa aproximativ 334 de dolari.

"Pentru infractiunile virtuale, platim cu totii, fie direct, cand suntem victime, fie prin institutiile statului care se ocupa de aceste cazuri", a declarat un reprezentant al companiei de securitate online Symantec.

In ceea ce prievste piratarea online, studiul a aratat ca aproape jumatate dintre utilizatorii de Internet cred ca este legal sa downloadezi o melodie, un album sau un film, fara sa platesti.

#infractiuni, #internet, #victime, #web , #Web