Creatorul Wikipedia: Criza nu va afecta industria web

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 09:03
2181 citiri
Creatorul Wikipedia: Criza nu va afecta industria web

Industria online nu va fi afectata de criza economica, este de parere Jimmy Wales, creatorul celei mai mari enciclopedii virtuale, Wikipedia.

"Este foarte interesant, pentru ca industria internetului abia a trecut, acum catva timp, printr-o recesiune uimitoare. Si de asta cred ca cei mai multi investitori de pe internet au devenit foarte atenti si s-au pregatit in avans", a declarat Wales, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

El este de parere ca cele care au facut ca piata online sa supravietuiasca sunt donatiile mici, care au crescut considerabi.

"Am vazut insa persoane care privesc in perspectiva si care vorbesc despre reducerea costurilor pentru a supravietui. Mare parte a banilor din industria web vin din publicitate. Si exista in continuare un trend al trecerii banilor din media tiparita catre cea on-line", a adaugat Wales.

In tot acest context, sfatul pe care il da mogulul Internetului este ca afaceristii online si nu numai sa nu uite ca ideile sunt doar o mica parte a unui proiect si ca executia este mult mai importanta.

#online, # internet, # recesiune, # donatii , #Web