Internetul modifica personalitatea? Linia "invizibila" dintre online si offline

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 00:30
2061 citiri
Internetul modifica personalitatea? Linia "invizibila" dintre online si offline

Data viitoare cand esti pe punctul de a publica un comentariu rautacios sau cand licitezi pe eBay, fara sa vrei sa cumperi acel obiect, gandeste-te la urmatorul lucru: ceea ce faci online ar putea sa-ti modifice adevarata personalitate. 

Internetul ofera posibilitatea de a ne conecta cum nici nu ne inchipuiam in urma cu cativa ani.

Ne aduce toate informatiile de care avem nevoie la varful degetelor cu care tastam. In acelasi timp, insa, Internetul reuseste sa altereze felul in care se dezvolta personalitatea, potrivit ABC News.

Un psihiatru american de la Stanford afirma ca timpul petrecut online nu doar ca ne impinge sa ne cream un ego virtual, dar influenteaza si felul in care interactionam, in viata reala.

"Societatea devine mai furioasa si mai necivilizata. Ar trebui sa ne intrebam daca nu cumva una dintre cauze o reprezinta ceea ce facem online si cum reactionam pe bloguri si retele sociale", spune psihiatrul american.

Dezvoltarea comportamentului uman presupune eliminarea constienta a inclinatiilor catre agresiune.

Pe masura ce crestem, intelegem ca trebuie sa asteptam pentru a fi rasplatiti, ca avem obligatii morale si norme sociale pe care trebuie sa le respectam.

In schimb, Vestul Salbatic al web-ului creeaza iluzia grandorii, promitand oportunitati imediate, si hraneste narcisismul prin acumularea de prieteni virtuali, potrivit sursei citate de ABC News.

Solutia, spune acesta, incepe cu intelegerea faptului ca, odata logati, ne comportam diferit si ca actiunile online pot fi controlate si civilizate, la fel ca si cele din mediul offline.

#internet, #personalitate, #comportament online , #Web