MegaUpload pastreaza fisierele inca doua saptamani

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 15:04
1227 citiri
MegaUpload pastreaza fisierele inca doua saptamani

Site-ul MegaUpload gazduieste fisierele utilizatorilor inca doua saptamani, cu bunavointa companiilor de hosting, potrivit declaratiilor facute de avocatul Megaupload, Ira Rothken.

Datele de pe serviciu de hosting pentru fisiere, ai caror fondatori au fost acuzati de piraterie si spalare de bani, se afla in pericol de a fi sters joi, pe 2 februarie, in conditiile in care actiunile site-ului au fost inghetate si nu mai putea sa isi plateasca taxele de hosting, scrie Mashable.

"Companiile de hosting au fost suficient de generoase incat sa ne ofere cateva zile de ragaz, pana putem gasi un fel de intelegere cu guvernul SUA", a declarat Tothken.

Autoritatile au creat copii dupa unele date, pentru a le folosi ca dovezi, insa nu au copiat toate informatiile. Stergerea atelor de pe MegaUpload ar afecta utilizatorii care au folosit serviciul in scopuri perfect legale.

Carpathia hosting, una dintre companiile de hosting care gazduieste cateva dintre fisierele Megaupload, a declarat ca nu are cum sa returneze fisierele catre utilizatori.

"Carpathia Hosting nu are si nici nu a avut vreodata acces la continutul de pe serverele MegaUpload si nu are niciun mecanism prin care sa returneze vreun fisier gazduit pe astfel de servere catre clientii MegaUpload. Recomandam tuturor care au fisiere gazduite pe MegaUpload sa contacteze MegaUpload. Va rugam nu contactati Carpathia Hosting", se arata in comunicatul companiei.

Singura sansa ar fi ca autoritatile americane sa gaseasca, impreuna cu MegaUpload, o solutie pentru a permite utilizatorilor sa isi retraga fisierele inainte ca intregul site sa fie sters.

Kim Dotcom, fondatorul MegaUpload, si sase alti oameni implicati au fost interceptati de departamentul american de justitie in luna ianuarie. Ei sunt acuzati ca au obtinut profituri ilegale ca au incalcat drepturi de autor, provocand statului pagube de 500 de milioane de dolari. Daca vor fi gasiti vinovati, ar putea primi o sentinta de pana la 20 de ani de inchisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Megaupload inchis, #MegaUpload deschis, #hosting fisiere MegaUpload, #recuperare date MegaUpload , #Web