Mentorat, oportunitati de investitii si premii in valoare de 20.000 de dolari la How to Web Startup Spotlight

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 13:41
1557 citiri
Mentorat, oportunitati de investitii si premii in valoare de 20.000 de dolari la How to Web Startup Spotlight

Startup-urile din Europa Centrala si de Est care dezvolta produse inovatoare in domeniul tehnologiei sunt invitate sa aplice la How to Web Startup Spotlight, competitie si program de mentorat adresat celor mai performante 32 de echipe din regiune.

Ajuns la cea de a treia editie, programul ofera finalistilor acces la conexiuni valoroase din industrie la nivel global, mentorat, oportunitati de investitii, precum si premii in valoare totala de 20.000 USD.

Aplicatiile se realizeaza online pe site-ul programului pana luni, 20 octombrie.

Organizat in paralel cu How to Web Conference, Startup Spotlight 2014 va avea loc intre 19 si 22 noiembrie in Bucuresti si va aduce impreuna 32 de startup-uri din regiune care dezvolta produse tech cu potential disruptiv.

Pe toata durata programului, acestea vor participa la sesiuni de pitching si mentorat si vor intalni antreprenori si profesionisti consacrati din industrie si reprezentanti ai unora dintre cele mai cunoscute programe de accelerare si fonduri de investitii early stage la nivel international.

Anul acesta, toate echipele admise la How to Web Startup Spotlight vor avea oportunitatea unica de a-si prezenta produsele pe scena principala a How to Web, in fata intregii audiente a conferintei.

Astfel, startup-urile vor beneficia de expunere internationala si, in plus, vor avea oportunitatea de a primi feedback de la profesionisti de exceptie, isi vor construi relatii importante si vor intra in cursa pentru premiile in valoare totala de 20.000 USD oferite de IXIA, partener principal al programului.

"La inceput de drum, tinerii antreprenori au nevoie, mai mult decat orice, de opinii avizate si de incurajari. Startup Spotlight ne ofera posibilitatea sa ii ghidam, sa le ascultam ideile si sa le oferim punctul nostru de vedere. Ne bucuram ca, alaturi de intreaga comunitate, suntem acolo sa sprijinim initiativa antreprenoriala in industrie si speram ca parerile noastre sa ii ajute pe tineri sa-si contureze o viziune mai clara asupra potentialului pe care il are proiectul lor.", a declarat Teodor Ceausu, Country Manager IXIA Romania.

How to Web Startup Spotlight a adunat 32 de echipe

32 de echipe din Romania, Bulgaria, Ungaria, Serbia si Polonia au participat la editia precedenta a How to Web Startup Spotlight, iar rezultatele inregistrate de acestea ulterior confirma calitatea programului si impactul pe care acesta il are asupra dezvoltarii startup-urilor.

Astfel, 35% dintre participantii la How to Web Startup Spotlight 2013 au primit o investitie, au incheiat un parteneriat strategic sau au fost admise intr-un program de accelerare ca urmare a participarii in program. In plus, alte 10 echipe au demarat discutii cu potentiali parteneri, investitori sau acceleratoare.

Synetiq, platforma de neuromarketing care ofera afacerilor informatii utile despre clienti, este unul dintre castigatorii Startup Spotlight 2013 care a obtinut ulterior o investitie de tip seed in valoare de 40.000 EUR si a fost acceptat in programul de accelerare Startup Sauna. O poveste similara este si cea a Wyliodrin, castigatori ai IXIA Innovation Award, care au lansat cea de a doua versiune a platformei si au incheiat un parteneriat strategic cu Intel, devenind astfel software-ul oficial recomandat pentru Galileo.

Rezultatele Startup Spotlight 2013 sunt prezentate in raportul de evaluare al evenimentului disponibil online aici.

Ce promite How to Web Startup Spotlight 2014

Si anul acesta How to Web Startup Spotlight va oferi echipelor participante sansa de a intalni parteneri strategici si mentori cu experienta relevanta in domeniu si de a discuta in mod direct cu investitori de tip angel si reprezentanti ai unora dintre cele mai cunoscute programe de accelerare si fonduri de investitii ealy stage la nivel international.

500 Startups (US), TechStars (UK), Seedcamp (UK), Startupbootcamp (EU), Rockstart (Olanda), Startup Wise Guys (Eastern Europe) sau Hub:raum (Polonia) sunt doar o parte dintre programele de accelerare care au confirmat participarea la How to Web Startup Spotlight 2014. Daniel Lynch (Partner 3TS Capital), Jonathan Bixby (Executive Director Growlab Ventures), Vicky - Marie Gibbons (Partner Bethnal Green Ventures), Dan Lupu (Partner Early Bird Venture Capital) si Sitar Teli (Managing Partner Connect Ventures) se numara printre reprezentantii fondurilor de investitii early stage care vor discuta cu echipele admise in program. Lista completa a investitorilor care vor fi prezenti la eveniment este disponibila online la http://www.startupspotlight.co/investors-list/

Startup Spotlight se adreseaza startup-urilor in tehnologie care au cel putin un fondator din Europa Centrala si de Est, au mai putin de 2 ani de la infiintare, au dezvoltat pana in prezent cel putin un prototip functional al produsului si nu au obtinut finantari mai mari de 100.000 EUR pana in prezent.

Echipele finaliste vor fi selectionate de un juriu de specialitate din care vor face parte Alex Barrera (Co-Fondator & Editor Tech.eu), Robert Knapp (Co-Fondator & CEO Cyberghost), Carmen Sebe (ex-COO Avangate), Bogdan Ripa (Master Product Owner Adobe) si Cosmin Ochisor (Business Development Manager Hub:raum). Procesul de selectie va fi efectuat luand in considerare echipa si experienta acesteia, dimensiunea pietei si tendintele actuale, validarea utilizatorilor, tractiunea initiala, costul de achizitie al utilizatorilor, scalabilitatea si fezabilitatea produsului.

Startup-urile din Europa Centrala si de Est care dezvolta produse cu potential disruptiv in domeniul tehnologiei pot aplica pana luni, 20 octombrie, completand formularul disponibil online pe site-ul http://startupspotlight.co, iar echipele finaliste vor fi anuntate marti, 28 octombrie. Startup Spotlight 2014 este un program dezvoltat in parteneriat cu IXIA cu sprijinul partenerilor Telekom Romania, Bitdefender, Grapefruit, Avangate, Softlayer, CyberGhost, Hub:raum, Domain.me, Ambasada Canadei in Romania si Reea.

Startup Spotlight, in paralel cu How to Web

Startup Spotlight 2014 se desfasoara in paralel cu How to Web Conference 2014, cel mai important eveniment dedicat inovatiei, tehnologiei si antreprenoriatului din Europa de Sud-Est. Cea de a cincea editie internationala a How to Web reprezinta un nou inceput pentru conferinta: evenimentul se maturizeaza si propune audientei un format mai complex care trateaza in profunzime subiecte specifice.

Astfel, pe scena principala se va discuta despre tendintele in tehnologie si antreprenoriat, in timp ce track-urile specializate despre product management, dezvoltarea de jocuri si investitiile de tip angel vor oferi unor categorii specifice de audienta sansa de a acumula cunostinte si competente relevante pentru domeniile lor de interes. Bilete Very Early Bird incepand de la 49 EUR sunt disponibile online pe site-ul conferintei http://howtoweb.co/tickets pana miercuri, 22 octombrie.

#How to Web 2014, #Startup Spotlight 2014, #finantare startup 2014 , #Web