Ministerul Comunicatiilor a lansat un site menit imbunatatirii comunicarii cu institutiile publice

Luni, 29 Octombrie 2007, ora 21:29
979 citiri
Ministerul Comunicatiilor a lansat un site menit imbunatatirii comunicarii cu institutiile publice

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a lansat luni un portal web, prin care se urmareste diminuarea decalajelor digitale in utilizarea tehnologiei informatiei, valoarea proiectului se ridica la peste 110.000 lei, potrivit unui comunicat al institutiei.Portalul se adreseaza institutiilor publice locale care nu si-au putut achizitiona un domeniu pe internet din cauza fondurilor insuficiente.

Domeniul de internet le va permite respectivelor institutii sa interactioneze cu cetatenii, iar acestia vor dispune de servicii online, avand acces si la informatii despre oportunitatile din mediul de afaceri local.

Institutiile administratiei publice locale vor putea sa implementeze si sa popularizeze serviciile de administratie electronica, dar si sa promoveze comunitatile in care activeaza, inclusiv pentru investitorii externi.

Demersul MCTI a fost incurajat si de initiativele de e-guvernare ale administratiei publice locale precum ministere, consilii judetene, primarii, initiative care au permis interactiunea cu cetatenii prin intermediul mijloacelor electronice.

Suma investita implica dezvoltarea unei aplicatii de administrarea a datelor de pe site, suportul pentru crearea si gazduirea gratuita de portaluri web la nivelul institutiilor inscrise in proiect, suportul hardware pentru implementarea proiectului, precum si solutia de securitate, dar si pregatirea personalului MCTI care va utiliza aplicatia.

Prin intermediul portalului, institutiile administratiei publice locale se pot inscrie in proiect, urmand sa primeasca dreptul de a utiliza aplicatia software dezvoltata.


<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <ahref=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.