Phishing, la Ministerul de Finante

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 13:50
1347 citiri
Phishing, la Ministerul de Finante

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a avertizat joi contribuabilii sa nu dea curs unui e-mail care circula pe internet, prin care acestia sunt instiintati ca au de primit o rambursare de impozit, iar pentru aceasta ar trebui sa acceseze un link in vederea completarii unui formular. 

"Incepand cu data de 5 octombrie s-au primit numeroase sesizari telefonice, din partea unor institutii, societati comerciale si persoane fizice, cu privire la continutul unui e-mail prin care erau instiintati despre faptul ca au de primit o rambursare de impozit, scop in care li se solicita completarea unui formular continand date personale, privitoare la contul bancar, card bancar etc.

Domeniul de web al institutiei noastre este www.mfinante.gov.ro.

Serviciul de comunicare si relatii publice, din cadrul Directiei de comunicare, relatii publice, mass-media si transparenta, nu are atributii in domeniul rambursarii de impozite si taxe. In cadrul acestei structuri nu exista Biroul de plati pentru persoane fizice mentionat in e-mail", se arata in comunicatul MFP.

Institutia mentioneaza ca, in urma investigatiilor efectuate, s-a constatat ca IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate in dotarea Ministerului Finantelor Publice.

"Atentionam pe cei vizati sa nu dea curs acestor e-mail-uri si sa nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societatilor carora sunt adresate. De asemenea, va informam ca au fost sesizate organele competente pentru solutionarea acestei situatii", anunta MFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac, #avertizari, #mfp, #phishing , #Web