Povestea adevaratului parinte al motoarelor de cautare, uitata chiar si de Google

Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 12:49
1577 citiri
Povestea adevaratului parinte al motoarelor de cautare, uitata chiar si de Google
Sursa foto: The Independent

Daca numele lui Jonathon Fletcher este scris in caseta Google search, niciunul dintre rezultate nu arata macar un indiciu despre rolul pe care l-a jucat acesta in nasterea celui mai cunoscut motor de cautare din lume.

De asemenea, nicaieri pe Internet nu poate fi gasita informatia potrivit careia el ar fi unul dintre parintii motoarelor de cautare, inclusiv al Google, relateaza BBC.

Cu toate acestea, acum 20 de ani, intr-un laborator de informatica din Universitatea Stirling din Scotia, Fletcher a inventat o prima forma, rudimentara ce-i drept, de motor de cautare, care este astazi tehnologia cu ajutorul careia functioneaza Google, Bing, Yahoo si alte motoare de cautare.

In 1993, Internetul abia facea primii pasi. Atunci a fost lansat Mosaic, primul browser cunoscut, la acel moment existand numai cateva mii de pagini de Internet. Insa se punea problema cum pot fi gasite anumite informatii in mediul online.

Fletcher a decis sa creeze un instrument care sa caute prin toate informatiile existente pe site-uri. Acel instrument a fost primul motor de cautare din lume. El si-a denumit inventia JumpStation.

Citeste mai multe despre Povestea adevaratului parinte al motoarelor de cautare, uitata chiar si de Google pe Ziare.com.

#tehnologie motoare cautare, #Jonathon Fletcher motor cautare, #primul motor cautare, #stramos motor cautare, #motor cautare JumpStation , #Web