Rack-Soft a lansat oficial 4PSA VoipNow, primul Control Panel VoIP

Miercuri, 31 Mai 2006, ora 14:30
1009 citiri

Dezvoltat in Romania, 4PSA VoipNow, primul Control Panel VoIP destinat furnizorilor de servicii Internet si gazduire web a fost lansat oficial dupa patru saptamani de testare, a anuntat Rack-Soft, dezvoltator de solutii software pentru servere si Centre de Date.4PSA VoipNow este o solutie software de telefonie, proiectata pentru sistemele de operare Linux, care va permite furnizorilor mici si medii de servicii Internet si gazduire web (HSP / ISP) sa fructifice oportunitatile oferite de raspandirea conexiunilor de banda larga. Clientii business si rezidentiali sunt vizati prin noile servicii de comunicatii digitale la costuri reduse.

Aplicatia software poate fi instalata in mai putin de zece minute si se administreaza cu ajutorul oricarui browser web. Cele patru niveluri de administrare - pentru furnizori, reselleri, clienti si utilizatorii posturilor telefonice, ofera maximum de flexibilitate. Managementul pe mai multe niveluri permite adoptarea modelelor de distributie traditionale pe piata serviciilor Internet.

Inca de la prima versiune, 4PSA VoipNow ofera suport pentru functii avansate de telefonie, precum rutarea apelurilor, cozi de apeluri configurabile, conferinte dinamice, inregistrarea apelurilor, voicemail, apeluri in asteptare, transferul apelurilor, filtrarea

apelurilor, redirectionarea interlocutorului, etc. Produsul implementeaza functiile de telefonie folosind Asterisk, cea mai avansata solutie PBX Open Source.

Peste 350 de companii din 43 de tari au testat versiunea beta a 4PSA VoipNow lansata in urma cu patru saptamani. Multe dintre acestea au trimis reactiile aparute in urma primului contact cu produsul. "In ultima luna am primit mult mai multe mesaje decat ne-am fi asteptat. Desi nu ni s-au semnalat probleme insemnate, sesiunea de testare a fost importanta datorita impresiilor despre produs pe care le-am primit. Pentru echipa noastra mesajele primite de la furnizorii cu experienta reprezinta o recompensa excelenta. Stiu ca nu este usor sa testezi o solutie noua si cu atat mai mult apreciez ajutorul dat de companiile participante. 4PSA VoipNow urmeaza un plan bine definit de dezvoltare si asiguram clientii ca feedback-ul furnizat este deosebit de important pentru noiA", a declarat Bogdan Carstoiu, arhitectul sistemului 4PSA VoipNow.

Cu ajutorul 4PSA VoipNow, furnizorii vor putea raspunde direct cerintelor particulare ale clientilor fara sa sacrifice din flexibilitatea sau profitabilitatea solutiei. Spre deosebire de centralele telefonice hardware, solutia PBX Rack-Soft se poate extinde mult mai rapid, odata cu compania. Totodata, centrala telefonica software poate accepta foarte usor interfete si procoale noi de comunicatie, nefiind necesara inlocuirea echipamentului. Serviciile de tip "hosted VoIP" vor cunoaste un ritm de dezvoltare accelerat, iar 4PSA VoipNow acopera o nisa importanta pe piata.

"Companiile care au testat versiunea beta au apreciat foarte mult motorul de rutare in timp real a apelurilor, modelul inovativ de facturare, usurinta in exploatare a sistemului, serviciile de monitorizare proactiva si integrarea produsului in sistemul de operare. Este greu de spus care au fost cele mai populare facilitati; unii utilizatori s-au concentrat asupra functiilor de rutare deoarece au sesizat potentialul acestora in reducerea costurilor apelurilor, in timp ce pentru altii sistemul de facturare a avut prioritate. Am avut surpriza sa constatam ca unele companii au anuntat disponibilitatea serviciilor bazate pe 4PSA VoipNow si au testat reactia clientilor folosind instalari beta. Avand in vedere multitudinea de scenarii de testare imaginate de furnizori, putem afirma ca sesiunea de testare a fost un real succes", a adaugat domnul Carstoiu.

In functie de licenta, produsul este disponibil la preturi incepand de la 299 USD.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei