Romanii, topiti dupa prieteniile virtuale

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 15:27
1578 citiri
Romanii, topiti dupa prieteniile virtuale

Romanii sunt printre cei mai activi utilizatori ai retelelor de socializare, desi rata de penetrare a internetului este de doar 32% in tara noastra, comparativ cu 85% in Olanda, potrivit studiului MCDC, realizat de IAB Europe.

Concluziile raportului MCDC (Marketers & Consumers, Digital & Connected) se bazeaza pe un sondaj realizat pe un esantion format din 32.000 de utilizatori de internet din 16 tari, afiliate retelei IAB Europe, informeaza Mediafax.

Cercetarea a avut ca obiectiv studierea comportamentului online, pentru a furniza advertiserilor informatii relevante despre internauti.


Desi rata de penetrare a internetului in Europa de Est este sub cea din tarile din Europa Centrala, cercetarea a aratat ca utilizatorii de internet est-europeni sunt mai activi pe retelele de socializare.


Astfel, potrivit MCDC, 59% dintre internautii chestionati din Europa de Est si-au actualizat profilul pe retelele de socializare in ultima luna, comparativ cu media continentala de 52%. Ungaria are cea mai ridicata rata de implicare, cu 65%, urmata de Romania, cu 61%, si Polonia, cu 56.


In plus, cei din Europa de Est petrec mai mult timp intr-o sesiune online, 33% folosind web-ul pentru trei ore sau chiar mai mult.


De asemenea, ei sunt mai dispusi sa accepte intermedierea cand fac achizitii online, ponderea celor care cumpara bunuri de la alti utilizatori fiind mai mare decat a celor care le achizitioneaza de pe site-uri de comert electronic.


Rata penetrarii internetului variaza in intervale largi in Europa, de la 85% in Olanda, la 32% in Romania.


Rezultatele arata ca apetitul pentru divertismentul online este foarte mare in Europa de Est.


Astfel, 49% dintre cei intervievati in Ungaria, Polonia si Romania se uita la TV sau la continut video online, 44% asculta radioul in timp real pe internet, 31% descarca muzica si 27% se joaca sau pariaza online.

 

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#romani, # internet, # socializare, # online, # continut , #Web