Schachter: "del.icio.us a luat nastere dintr-o nevoie personala"

Luni, 04 Decembrie 2006, ora 10:21
971 citiri

O modalitate simpla pentru a identifica, organiza si clasifica site-urile si care, in acelasi timp, sa-ti ofere posibilitatea de a imparti cele mai interesante pagini web cu prietenii. Aceasta necesitate l-a motivat pe Joshua Schachter sa creeze deja celebrul del.icio.us, informeaza cotidianul El Mundo.Istoria site-ului del.icio.us incepe cu Muxway, o aplicatie utilizata pentru organizarea si clasificarea link-urilor, in functie de cuvinte-cheie. Dupa cum a declarat Joshua Schachter, in cadrul unui seminar organizat de Yahoo! la Madrid, pe tema 'web 2.0', aplicatia a fost rapid dezvoltata si a luat forma binecunoscutului site.

"A aparut dintr-o nevoie personala, am scris codul care a initiat del.icio.us deoarece acumulasem foarte multe link-uri care ma interesau, si am dorit sa le organizez si sa le pot imparti cu usurinta, asa ca am scris aplicatia si baza de date initiala", a declarat Schachter, citat de ziarul spaniol El Mundo.

In decembrie anul trecut, cand site-ul a fost achizitionat de catre Yahoo!, pentru aproximativ 30 de milioane de dolari, dupa cum s-a zvonit in presa la momentul respectiv, unelata era deja complet dezvoltata.

Utilitatea aplicatiei a facut ca, in scurt timp, del.icio.us sa devina una dintre cele mai folosite unelte din istoria recenta a internetului. Fara niciun fel de promovare, site-ul a ajuns sa aiba in jur de un milion de utilizatori, conform statisticilor din luna septembrie, 2006.

Dupa cum a afirmat chiar inventatorul site-ului, marea majoritae a utlizatorilor del.icio.us sunt blogeri, programatori, persoane interesante sa descopere in permanenta site-uri interesante si sa le arate si celorlalti.

Pe viitor, site-ul isi propune sa devina si mai util, dandu-le utilizatorilor posibilitatea de a comunica intre ei, de a forma comunitati in care sa faca schimb de informatii. "Nu este vorba numai de a-i ajuta pe oameni sa se intalneasca in functie de interesele care ii lega, ci si intr-un anumit context", a subliniat Joshua Schachter.

Intrebat la ce ar trebui sa ne asteptam in viitor, Schachter a declarat ca "ne aflam intr-un moment foarte interesant pentru internet, aplicatiile usor de folosit dezvoltandu-se cu rapiditate"; practic, construirea unei aplicatii devine din ce in ce mai usoara, astfel ca orice ne putem imagina ar putea deveni realitate, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, a precizat acesta.

Bloombiz