Skype va fi disponibil pe televizoarele HD Panasonic si LG

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 23:56
1987 citiri
Skype va fi disponibil pe televizoarele HD Panasonic si LG

Serviciile de voce si videotelefonie oferite de Skype vor putea fi folosite in curand si din fata televizorului in urma unui acord incheiat cu Panasonic si LG. Tehnologia Skype urmeaza sa fie inclusa in noile televizoare HD de pe care se va putea naviga pe Internet.

Skype a anuntat ca serviciile sale vor fi incluse in noile televizoare Panasonic VIERA HDTV din gama 2010 si in noile televizoare LCD si plasme de la LG care au NetCast Entertainment Access. Acestea vor fi lansate pe piata la jumatatea anului, transmite  Reuters.

LG si Panasonic vor vinde si camere web, cu microfon incorporat, care suporta formatul high-definition de 720 pixeli si care vor fi folosite pentru videotelefonia Skype.

Cele doua companii producatoare de televizoare vor face demonstratii ale noului serviciu in cadrul Consumer Electronics Show care va avea loc la Las Vegas in aceasta saptamana.

Capacitatile HD ale Skype sunt incluse in versiunea beta 4.2 care a fost lansata la inceputul lunii decembrie pentru PC-uri. Totusi, compania nu a anuntat ca versiunea a fost creata pentru high-definition si a dorit sa pastreze anuntul pentru expozitia din Las Vegas.

Colaborarea cu Panasonic si LG va aduce pentru prima oara Skype pe o alta platforma decat computerul personal si telefonul mobil. Astfel, din acest an se vor putea efectua din fata televizorului apeluri voce-video gratuite intre utilizatorii Skype sau apeluri pe telefon fix sau mobil la preturi scazute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#skype, #panasonic, #televizoare , #Web