Studiu: tehnologiile corporate ale anului 2010

Vineri, 26 Martie 2010, ora 00:10
1628 citiri
Studiu: tehnologiile corporate ale anului 2010

Conform unui studiu international realizat de CIO.com, responsabilii din companiui se concentreaza in 2010 pe solutiile de analiza business, servicii cloud computing si solutii de colaborare online, iar pentru prima ora criza afecteaza aplicatiile ERP si tehnologiile open source, care nu mai sunt atat de importante pentru directorii tehnici.

Studiul detaliaza principalele zece zone ale industriei tehnologiei spre care profesionistii din IT si-au manifestat interesul pentru teste, proiecte pilot si implementari in cursul anului 2010.

Nu sunt oferite foarte multe detalii despre fiecare proiect, ci studiul evidentiaza doar dorinta oficialilor de a apela la tehnologiile de varf pentru a obtine rezultate mai bune.

Majoritatea celor intervievati, respectiv peste 57%, au declarat ca iau in calcul solutii de analytics, care sa ofere mai multe informatii relevante despre evolutia afacerilor si sa scoata imediat in evidenta eventuale disfunctionalitati sau probleme.

Dintre oficialii participanti la evaluare, circa 15% au declarat ca in firmele lor au implementat deja astfel de unelte IT. Aproape jumatate dintre participantii la studiu, circa 46%, au declarat ca doresc solutii pentru business process management (BPM) pentru a imbunatati functionarea din interior, pentru a creste eficienta companiei.

Din total, circa 26% din companii au implementat deja ceva similar.

Multi dintre managerii IT, respectiv circa 45%, au declarat ca sunt interesati de tehnologii Web 2.0 si social networking, care sa permita angajatilor sa lucreze mai bine, sa fie in legatura cu clientii si partenerii, sa realizeze vanzari mai bune si asa mai departe.

Circa 32% dintre participantii la studiu spun ca folosesc deja astfel de solutii intr-o forma sau alta, in cadrul companiei unde activeaza.

Un scor aproape similar obtin si tehnologiile de virtualizare, care sunt pe val anul acesta, cu 45% dintre repondenti apreciind ca ar fi utile astfel de solutii in compania unde activeaza acum.

Virtualizarea permite eliminarea unor costuri hardware si de mentenanta si suport tehnic, iar stabilitatea si accesibilitatea creste, ceea ce duce la o performanta mai buna a companiei. Circa 27% dintre participanti folosesc deja in companie solutii de acest gen.

Tot un scor de 45% obtine tehnologia SOA - Service oriented arhitecture - cu alte cuvinte realizarea retelei hardware si a infratructurii software pentru cea mai optima interconectare, colaborare si comunucare posibila.

Circa 26% dintre companii deja folosesc elemente SOA in organizatie. In zona de analytics si business intelligence, doar 44% dintre managerii de IT cauta astfel de solutii, in timp ce 47% folosesc deja astfel de aplicatii pentru studiul proceselor de afaceri.

Circa 43% dintre director spun ca Enterprise Data Management ar putea fi o tehnologie folosita in compania lor, iar 44% vor storage virtualization.

Aplicatiile si solutiile IT oferite ca serviciu, contra unui abonament, sunt cautate de 40% dintre manageri, iar 35% folosesc deja in companie asa ceva. Similar in cazul tehnologiilor de colaborare online.

In fine, companiile folosesc din plin solutii pentru forta de muca mobila, iar la capitolul segmente IT neinteresante se afla anul acesta Supply Chain Management (SCM), solutiile de managementul printarii, open source si ERP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#tehnologii, #corporate, #analiza, #business, #cloud computing , #Web