SUA cer Chinei sa coopereze in spatiul cibernetic

Marti, 08 Mai 2012, ora 09:13
1177 citiri
SUA cer Chinei sa coopereze in spatiul cibernetic

SUA si China trebuie sa-si dezvolte cooperarea in spatiul cibernetic si sa faca tot posibilul pentru a evita potentiale conflicte in acest domeniu, a declarat secretarul american al apararii Leon Panetta, in finalul convorbirilor cu omologul sau chinez, Liang Guanglie.

"Statele Unite ale Americii si China sunt puteri importante in regiunea Asia-Pacific si se impune ca ele sa aiba relatii de parteneriat", a subliniat Panetta, punand accentul pe necesitatea unor relatii eficiente intr-o gama larga de probleme ce reprezinta provocari serioase pentru ambele state.

La randul sau, Liang Guanglie a respins ipoteza jurnalistilor ca tara sa s-ar afla la originea atacurilor cibernetice directe din trecut impotriva Statelor Unite.

Intr-un gest de detensionare a atmosferei, Panetta a spus ca victime ale atacurilor cibernetice au fost nu doar SUA, ci si China si ca in aceste actiuni au fost implicati hackeri din diferite tari. "Din moment ce statele noastre au oportunitati exceptionale in domeniul tehnologiei, este extrem de important pentru noi sa evitam greseli si neintelegeri care ar putea duce in viitor la o criza reala", a subliniat ministrul american al apararii.

Potrivit mass-media occidentale, anul trecut, Washingtonul si Beijingul au efectuat exercitii comune secrete de contracarare a atacurilor cibernetice coordonate, la scara mare.Scopul acestui exercitiu a fost de asemenea prevenirea transformarii unui conflict din spatiul virtual intr-unul militar intre cele doua tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cooperare SUA China, #internet SUA China , #Web