Tarifele operatorilor telecom vor putea fi comparate printr-o aplicatie web interactiva

Joi, 05 Februarie 2009, ora 12:42
1721 citiri
Tarifele operatorilor telecom vor putea fi comparate printr-o aplicatie web interactiva

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) va organiza o licitatie pentru achizitionarea unei aplicatii web prin care clientii sau viitori abonati ai operatorilor telecom vor putea sa compare tarifele si conditiile de utilizare a serviciilor de telefonie fixa, mobila si Internet.

"Licitatia va fi organizata in acest an si credem ca, pana la finele acestui an sau in primele luni ale anului 2010, acest comparator de tarife sa fie functional si accesibil clientilor. Bugetul estimat se ridica la 200.000 de euro. Posibila denumire a site-ului va fi costtel.ro", a declarat azi, intr-o conferinta, presedintele ANC, Liviu Nistoran.

El a adaugat ca ANC a emis o decizie privind drepturile consumatorilor din industria telecomunicatiilor, care garanteaza un tratament si o informare corecta din partea operatorilor telecom.

"Decizia a fost transmisa la Monitorul Oficial. in opinia mea, decizia contine prevederi avansate in acest domeniu si poate deveni o referinta la nivelul Uniunii Europene", a spus Nistoran.

Presedintele ANC a mai spus ca operatorii vor avea la dispozitie un interval de 90 de zile pentru a pune in practica prevederile deciziei.

"In caz contrar, vor primi amenzi contraventionale, care pot ajunge pana la 5% din cifra de afaceri, conform Legii 304/2003 pentru serviciul universal si drepturile utilizatorilor cu privire la retelele si serviciile de comunicatii electronice", a spus Nistoran.

Incalcarea prevederilor Legii 304/2003 va conduce la amenzi contraventionale cuprinse intre 10.000 si 100.000 lei pentru operatorii cu o cifra de afaceri de pana la 5 milioane de lei si poate ajunge la 2% din cifra de afaceri in cazul companiilor cu venituri de peste cinci milioane de lei.

Daca operatorul recidiveaza, amenda poate ajunge la 5% din cifra de afaceri.

Reprezentantul ANC a mai spus ca introducerea aplicatiei web va avea ca efect simplificarea ofertelor operatorilor de comunicatii si reducerea tarifelor practicate de acestia.

#abonati, #internet, #licitatie, #operatori, #tarife, #telefonie , #Web