Website-uri din SUA, blocate dupa ce au vandut produse contrafacute

Joi, 12 Iulie 2012, ora 19:28
1436 citiri
Website-uri din SUA, blocate dupa ce au vandut produse contrafacute

Autoritatile americane au anuntat miercuri ca au blocat 70 de website-uri banuite ca au comercializat produse contrafacute, purtand numele unor marci de renume precum Louis Vuitton, Tiffany, Burberry sau cu siglele unor cluburi sportive.

Unele dintre aceste portaluri erau foarte bine puse la punct si le imitau cu succes pe cele originale, afirma John Morton, directorul vamilor americane. "Sunt website-uri foarte sofisticate, care le copiaza pe cele autentice si nu vand produsele contrafacute la preturi reduse, ci au tarife apropiate sau similare cu cele ale produselor originale", explica acesta. Unele dintre ele foloseau chei de securitate false pentru a-i face pe cumparatori sa creada ca informatiile legate de cardurile lor erau protejate.

Aceasta operatiune a autoritatilor americane, denumita "Projet Copy Cat", a inceput in anul 2010. De atunci, un numar de 839 de asemenea portaluri au fost blocate.

Printre acestea se numara si website-uri precum louisvuittononlineoutletus.com sau tiffanyandcojewelrysale.net care pretindeau ca vand produse Louis Vuitton ori Tiffany, dar de fapt comercializau articole contrafacute in China.

Purtatorul de cuvant al autoritatii vamale americane avertizeaza ca de cele mai multe ori cei care au realizat astfel de portaluri ce ajung sa fie blocate creeaza altele noi pentru a-si continua activitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#website blocare, #website vanzare produse contrafacute, #website vanzari ilegale, #website SUA , #Web