WordPress, platforma care gazduieste cele mai populare bloguri din lume

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 12:15
2133 citiri
WordPress, platforma care gazduieste cele mai populare bloguri din lume

WordPress este una dintre cele mai populare platforme de blogging din lume, atat pentru site-urile personale, cat si pentru cele ale diverselor companii, inclusiv site-uri precum TechCrunch, jumatate dintre blogurile din TOP 100 fiind dezvoltate pe WordPress.

Conform companiei de monitorizare a site-urilor Pingdom, din cele mai populare 100 de bloguri, 49% folosesc platforma WordPress, in crestere de la cele 32% inregistrate in 2009. Nicio alta platforma se apropie de aceasta realizare, scrie TechCrunch. Platforma WordPress gazduieste peste 72 milioane de site-uri in intreaga lume.

In timp ce Typepad ocupa locul doi in 2009, acum practic a disparut din intreg topul. Platforma Movable Type, care inca era utilizata de 12 din cele mai populare 100 de bloguri, e acum alegerea doar a 7 dintre bloggeri.

In afara de dominatia totala a WordPress, ce e mai interesant in acest nou set de statistici este numarul in crestere de platforme customizate de blogging. In top 10 Technorati, patru site-uri au propria platforma. Acesta e un exemplu bun pentru a exemplifica competitivitatea din aceasta noua industrie.

Cele mai multe bloguri sunt, in cele din urma, similare. Posibilitatea crearii unei diferentieri intre ele prin intermediul unei platforme unice este din ce in ce mai atractiva pentru cei mai multi utilizatori.

In mod interesant, acest nou trend vine cu o crestere a secretivitatii. Pingdom, spre exemplu, nu a putut determina ce platforme folosesc o parte importanta din cele mai populare 100 de site-uri, iar un administrator de blog a declarat ca "era obligat prin contract sa nu dezvaluie acest element".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#platforme blog, #cele mai utilizate platforme blog, #platforme blogging , #Web