Yahoo a inchis domeniul GeoCities

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 09:27
1118 citiri
Yahoo a inchis domeniul GeoCities

Yahoo GeoCities, aflat odinioara pe locul trei in topul celor mai vizitate domenii web din intreaga lume, s-a inchis oficial, luni, dupa 15 ani de existenta, alaturi de mii de site-uri ale primilor utilizatori de Internet. 

Fondat in 1994, ca Beverly Hills Internet, domeniul cunoscut acum sub numele de GeoCities a fost cumparat in 1999 de Yahoo, pentru o suma record de 3,65 miliarde de dolari, ajungand sa gazduiasca de-a lungul anilor cateva mii de pagini de internet create de utilizatorii din lumea intreaga, potrivit ComputerWorld.

GeoCities s-a impus rapid in anii '90 ca unul dintre putinele servicii ce le permitea utilizatorilor sa-si creeze foarte usor propriile pagini web, a inceput sa se clatine la scurta vreme de la preluarea de catre Yahoo, din cauza exploziei domeniilor .com si a ajuns in pragul inchiderii in aprilie 2009, din cauza noii generatii web 2.0.

O intreaga istorie de 15 ani a primelor comunitati de pe Internet a inceput sa fie stearsa luni, pagina cu pagina, insa din fericire unii istorici au apucat deja sa arhiveze o parte din datele gazduite de giganticul domeniu, ce vor fi astfel pastrate pentru posteritate.

Cu toate ca epoca sa de glorie a trecut de cativa ani, GeoCities se afla chiar si in ziua inchiderii sale pe locul 195 in topul mondial din toate timpurile al celor mai accesate domenii de Internet iar peste doua milioane de linkuri fac si in clipa de fata referire catre paginile sale, acum inchise pentru totdeauna. 

#domeniu, #geocities, #internet, #web, #yahoo , #Web