Fratii Viorel si Ioan Micula au primit distinctia de "Industriasul Anului"

Miercuri, 27 Octombrie 2004, ora 01:03
1294 citiri

Oamenii de afaceri Viorel si Ioan Micula au primit ieri distinctia de "Industriasul Anului 2003", in cadrul Forumului Presedintilor Patronatelor din Romania."La ora actuala, patronii nu au nici un drept, au numai obligatii", a declarat ieri in cadrul Forumului Presedintilor Patronatelor din Romania Viorel Micula, presedintele European Drinks.

Avem 14.500 de angajati, suntem cel mai mare platitor de taxe din domeniu, dar in Romania se fac foarte multe abuzuri de catre autoritati, dar si de catre politicieni, a adaugat importantul om de afaceri roman.

"Daca noi nu producem mai mult, de ce taxele au crescut atat de mult?!," se intreaba retoric omul de afaceri bihorean, care pune pe seama fiscalitatii incorsetante falimentul si insuccesul multor afaceri care ar fi putut aduce mari venituri la bugetul de stat.

Viorel Micula a mai spus ca, in conditiile in care taxele si impozitele raman la acelasi nivel ridicat, piata neagra continua sa creasca in Romania, si a dat ca exemplu industria producatoare de alcool, unde evaziunea fiscala a cuprins 60-70% din piata.

Omul de afaceri a aratat si a atras totodata atentia autoritatilor spunand ca printr-o taxare mare (140 de taxe si impozite) se pot distruge foarte multe intreprinderi si chiar ramuri industriale.

Taxe mai mici si pedepsirea inspectorilor fiscali care comit abuzuri

Tocmai de aceea, omul de afaceri bihorean solicita ca legislatia in Romania sa fie mult mai clara si ca inspectorii fiscali care prin activitatea lor iresponsabila afecteaza climatul investitional sa fie pedepsiti.

Presedintele European Drinks, care indeplineste totodata si functia de presedinte al Asociatiei Romane a Apelor Minerale, s-a angajat ieri in cadrul Forumului Presedintilor Patronatelor din Romania sa prezinte in urmatoarea perioada un raport asupra legislatiei care produce pagube patronilor. El intentioneaza in acelasi timp sa prezinte un plan de actiune pentru imbunatatirea situatiei.

Viorel Micula a mai aratat in discursul sau ca federatiile si confederatiile patronale trebuie sa manifeste solidaritate pentru promovarea adevaratelor valori ale industriasilor romani. In cadrul Forumului Presedintilor Patronatelor din Romania, fratii Viorel si Ioan Micula au primit inalta distinctie de "Industriasul Anului 2003".

Viorel Micula a spus cu aceasta ocazie ca "titlul de «Industriasul Anului» este o mare recunoastere pentru ca traim intr-un mediu complex, de multe ori ostil afacerilor".

Presedintele European Drinks s-a aratat totodata preocupat de soarta patronatelor din Romania, care nu reprezinta o singura voce, aceea a oamenilor de afaceri. El a declarat ca sprijina ideea constituirii unui patronat unic. "Sa fie un patronat unic care ar reprezenta mai bine interesele tuturor", a afirmat Micula.

Sursa: Realitatea Romaneasca