De doua ori mai multi someri in industria alimentara

Luni, 06 Iulie 2009, ora 13:01
1537 citiri
De doua ori mai multi someri in industria alimentara

Reprezentantii companiilor din industria alimentara si din agricultura afirma ca efectele crizei mondiale se vor vedea cu mult mai intens pe piata interna incepand cu a doua parte a anului, acestia asteptandu-se ca apogeul sa fie atins in luna octombrie, fiind prognozata o dublare a numarului somerilor, cel putin in industria alimentara.

In primele sase luni ale anului, conform estimarilor jucatorilor din piata, a fost inregistrata o scadere de peste 10% la nivelul industriei alimentare, in timp ce in agricultura procentajul a fost de 15-20%, informeaza Business Standard.

"Momentul cel mai de jos va veni la sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie. Atunci vom vedea cati dintre agricultori vor putea relua ciclul agricol", afirma Ioan Niculae, patronul Inter­Agro.

El spune ca la nivelul InterAgro veniturile din primele trei luni s-au redus cu aproximativ 50% fata de aceeasi perioada din 2008, din cauza opririi fabricilor de ingrasaminte timp de sase luni.

Niculae declara ca se asteapta in 2009 la o scadere de 50% in agricultura, in conditiile in care productia de grau este estimata la aproximativ 3,5 milioane de tone, comparativ cu peste 7 milioane de tone in 2008.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, #alimentara, #industria, #someri, #venituri , #stiri Ioan Niculae