InterAgro vrea schimbarea statutului de consumator de gaze intreruptibil

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 00:24
1949 citiri
InterAgro vrea schimbarea statutului de consumator de gaze intreruptibil

Reprezentantii transportatorului national de gaze, Transgaz, si cei ai InterAgro, societate controlata de omul de afaceri Ioan Niculae, vor discuta saptamana viitoare despre renuntarea societatii private la statutul de consumator intreruptibil, potrivit datelor transmise de Transgaz Agentiei NewsIn.

"La solicitarea SC InterAgro SA, Transgaz a raspuns solicitand transmiterea Cererii de transfer de capacitate intocmita conform prevederilor Codului retelei aprobat prin Ordinul ANRE nr. 54/2007. S-a dat acest raspuns pentru ca in acest demers sa fie respectata legislatia in vigoare.

Interagro SA a intocmit aceasta cerinta si urmeaza ca saptamana viitoare sa aiba loc discutii intre cele doua parti", se arata in datele transmise de Transgaz.

Potrivit normelor in vigoare, companiilor care au statut de consumator intreruptibil li se poate sista furnizarea cu gaze naturale, in situatii de urgenta, la decizia autoritatilor.

Societatea InterAgro SA, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae, inaintase pe 2 decembrie 2010 o adresa catre transportatorul national de gaze naturale Transgaz, prin care solicita aprobarea de a renunta la statutul de consumator intreruptibil, incepand cu 1 ianuarie 2011.

Totodata, Grupul InterAgro a anuntat saptamana trecuta ca a decis sa inchida alte patru combinate chimice in perioada 15 februarie - 30 aprilie 2011, dupa ce la sfarsitul anului 2010 a anuntat inchiderea altor doua combinate.

Reprezentantii grupului spuneau atunci ca regreta decizia, dar ca aceasta este necesara in conditiile in care costurile de productie depasesc preturile de vanzare.

Mai mult, potrivit money.ro, Ioan Niculae negociaza cu rusii vanzarea combinatelor chimice Interagro si spune ca este constrans sa renunte la afacerile cu ingrasaminte chimice din cauza cresterii costurilor de productie, cauzata de pretul mare al gazelor.

Proprietarul Grupului Interagro, Ioan Niculae, spune ca exista interes din partea investitorilor pentru combinatele sale si ca in acest moment se afla in negocieri cu un mare concern din Rusia. Omul de afaceri a afirmat ca patru sau cinci fabrici vor fi vandute.

"M-a invins Guvernul. Nu ajuta deloc industriasii romani. Voi ramane, probabil, cu o singura fabrica. Suntem la faza in care facem schimb de documente.

Partenerii doresc sa mute cu totul in Rusia doua dintre fabrici. Vorbim de sute de milioane de euro, dar nu pot da mai multe detalii pana cand nu vom realiza tranzactiile", spunea Niculae, pentru money.ro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ioan niculae, #interagro, #gaze, #transgaz , #stiri Ioan Niculae