Ioan Niculae negociaza cu rusii vanzarea combinatelor

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 18:15
1787 citiri
Ioan Niculae negociaza cu rusii vanzarea combinatelor

Omul de afaceri Ioan Niculae negociaza cu rusii vanzarea combinatelor chimice Interagro si spune ca este constrans sa renunte la afacerile cu ingrasaminte chimice din cauza cresterii costurilor de productie, cauzata de pretul mare al gazelor, potrivit money.ro, citat de NewsIn.

Proprietarul Grupului Interagro, Ioan Niculae, spune ca exista interes din partea investitorilor pentru combinatele sale si ca in acest moment se afla in negocieri cu un mare concern din Rusia.

Omul de afaceri a afirmat ca patru sau cinci fabrici vor fi vandute. "M-a invins Guvernul.

Nu ajuta deloc industriasii romani. Voi ramane, probabil, cu o singura fabrica.

Suntem la faza in care facem schimb de documente. Partenerii doresc sa mute cu totul in Rusia doua dintre fabrici.

Vorbim de sute de milioane de euro, dar nu pot da mai multe detalii pana cand nu vom realiza tranzactiile", a precizat Niculae, pentru money.ro.

De asemenea, acesta a spus, la postul de televiziune The Money Channel, ca exista interes din partea unor companii rusesti in acest sens.

"In fiecare luna a venit cineva din Rusia, din America, fonduri de investitii si alte companii. E greu sa vinzi in perioada in care nu functionezi.

Trebuie sa vinzi atunci cand ai avant", a declarat Ioan Niculae la The Money Channel.

Nemultumit de costurile ridicate de productie, omul de afaceri a mentionat ca a notificat miercuri trimiterea in somaj a 500 de persoane de la Nitroporos Fagaras.

Concedierile fac parte din planul de inchidere a tuturor combinatelor pe care le detine.

Potrivit lui Ioan Niculae, aproape 5.700 de persoane vor fi trimise in somaj. "Azi au plecat primele notificari la Nitroporos Fagaras, 500 de oameni", a mai adaugat omul de afaceri.

Ioan Niculae a mai spus ca avansul costului de productie pe luna ianuarie este de 43-44% si este o consecinta a eliminarii facilitatilor pentru consumatorii de gaz cu statut intreruptibil.

Astfel, de la 1 ianuarie acestia sunt obligati sa cumpere din import 32% din gazul utilizat, la un pret cu 55% mai mare.

De asemenea, redeventa la apa a crescut cu 1.000%.

Costurile mari depasesc in ianuarie profitul Interagro pe anul trecut.

Grupul InterAgro a anuntat luni ca a decis sa inchida alte patru combinate chimice in perioada 15 februarie - 30 aprilie 2011, dupa ce la sfarsitul anului 2010 a anuntat inchiderea altor doua combinate.

Reprezentantii grupului spuneau atunci ca regreta decizia, dar ca aceasta este necesara in conditiile in care costurile de productie depasesc preturile de vanzare.

Ioan Niculae detine combinatele chimice Viromet VIctoria, Amurco Bacau, Nitroporos Fagaras, Chemgas Slobozia, Donau Chem Turnu Magurele si Azochim Savinesti, fiind este cel mai important jucator de pe piata de ingrasaminte din Romania. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ian, # nicolae, # rusi, # vanzare, # combinate , #stiri Ioan Niculae