Pronuntarea in dosarul "Mita la PSD", amanata din nou, pentru 20 noiembrie

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 20:16
1390 citiri
Pronuntarea in dosarul "Mita la PSD", amanata din nou, pentru 20 noiembrie

Dosarul "Mita la PSD", in care Ioan Niculae a fost judecat, alaturi de alti inculpati, in legatura cu sponsorizarea campaniei electorale a lui Mircea Geoana din 2009, va avea pronuntarea in 20 noiembrie, dupa ce aceasta a fost amanata din nou, miercuri, de magistratii Judecatoriei Sectorului 1.

Aceasta este cea de-a treia amanare a pronuntarii in dosarul cunoscut ca "Mita la PSD". Instanta a hotarat, initial, sa amane verdictul pentru 6 noiembrie, iar ulterior a stabilit un nou termen pentru pronuntare, respectiv miercuri, 13 noiembrie. Nici la aceasta data, insa, judecatorii nu au ajuns la o concluzie, motiv pentru care au hotarat sa dea verdictul la 20 noiembrie.

Decizia pe care o va lua Judecatoria Sectorului 1 nu va fi definitiva

Decizia pe care o va lua Judecatoria Sectorului 1 nu va fi definitiva, ea putand fi atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti.

In 7 februarie, la unul dintre termenele procesului, omul de afaceri Ioan Niculae a declarat ca procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-ar fi spus ca regreta ca trebuie sa trimita in judecata oameni nevinovati, cand, de fapt, "autorul moral" ar fi, dupa cum a dedus omul de afaceri, Viorel Hrebenciuc.

"Legat de inregistrarile de la dosar, volumul lor este foarte mare. La prezentarea de material, in prezenta aparatorilor mei, procurorul DNA care a facut acest dosar a spus ca ii pare rau ca trebuie sa trimita in judecata doi oameni nevinovati, respectiv eu si cu domnul Barac, in conditiile in care autorul moral nu este trimis in judecata. A spus ca se stie despre cine este vorba. Am dedus ca este vorba de domnul Hrebenciuc, care este cercetat si in alte dosare penale. Atunci am inteles de ce erau la dosar acele convorbiri telefonice purtate de Hrebenciuc cu alte persoane", a declarat Niculae in fata judecatorului.

Intrebat de procurorul DNA cum comenteaza pasajul "...mai, eu pot sa dau un milion de euro pentru PSD" dintr-o interceptare transcrisa la dosar, Niculae a aratat tot atunci ca nu isi aminteste sa fi purtat "vreo discutie" cu Bunea despre "vreun milion de euro".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dosar mita, #niculae dosar , #stiri Ioan Niculae