Ion Ariton confirma disponibilizarile de la CE Turceni si SNLO

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 11:57
1831 citiri
Ion Ariton confirma disponibilizarile de la CE Turceni si SNLO

200 de angajati de la Complexul Energetic Turceni si 300 de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia vor fi disponiblizati pana la sfarsitul anului in cadrul proiectului de restructurare a sectorului energetic, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Ion Ariton, la audierile privind bugetul MECMA pentru 2012 din Comisiile reunite de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului.

"Din companiile din subordinea Ministerului Economiei vor fi disponibilizati angajati in cadrul programului de restructurare in derulare. Vor fi 200 de angajati de la CE Turceni si urmeaza alti 300 de la SNLO. S-au platit doua transe disponibilizatilor si ultima transa va fi platita in februarie 2012", a afirmat Ion Ariton.

Ministrul Economiei a adaugat ca din cadrul ministerului pe care il coordoneaza se vor pensiona 39 de angajati.

"La nivel de minister am facut restructurarea, au fost restructurate 300 de posturi, aproape 27% din total. Mai avem 39 de colegi care vor iesi la pensie", a precizat Ariton.

Bugetul Ministerului Economiei pentru anul 2012 este dezbatut in Comisiile reunite de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor. Suma alocata institutiei pentru anul 2012 se ridica la 1,43 miliarde lei, in scadere fata de alocarea din proiectul initial al bugetului, de 1,6 miliarde lei.

#Ion Ariton disponibilizari, #disponibilizari CE Turceni, #disponiblizari SNLO , #Ministrul Economiei