70 de IMM-uri vor primi 10.000 de euro pentru a lansa o afacere

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 12:52
1473 citiri
70 de IMM-uri vor primi 10.000 de euro pentru a lansa o afacere

Ion Ariton, Ministrul Economiei, a semnat primele 70 de contracte de finantare nerambursabila pentru tinerii debutanti in afaceri. Acestia vor primi maxim 10.000 de euro, adica 50% din valoarea proiectului pe care il dezvolta, conform NewsIn.

"Obiectivul 'Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri' il constituie stimularea infiintarii de noi microintreprinderi, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private", spun oficialii Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM).

Incepand cu 22 februarie, data lansarii programului, si pana la 17 aprilie, s-au inregistrat la ONRC un numar de 3.205 de microintreprinderi SRL-D (Societate cu Raspundere Limitata - Debutanta), s-au creat 7.661 conturi pe site-ul aippimm.ro, pentru inregistrarea online a planurilor de afaceri si au fost inregistrate online un numar de 700 de planuri de afaceri.

Beneficiarii programului sunt tinerii debutanti in afaceri, cu varsta de pana la 35 de ani, care nu au mai detinut calitatea de actionar sau asociat la vreo firma. Programul are alocata o suma de 11 milioane euro, in doua etape, pentru 1.100 firme.

Microintreprinderea apartinand intreprinzatorului debutant beneficiaza beneficiaza, ca facilitate, de acordarea AIPPIMM a unei alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro sau echivalentul in lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de finantare.

De asemenea, tinerii oameni de afaceri sunt scutiti de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comertului, pentru inregistrarea microintreprinderii. Totodata, in cazul in care una dintre societati intentioneaza sa ia credite, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) pentru creditele contractate de beneficiari in vederea realizarii planului de afaceri acceptat de AIPPIMM pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#imm-uri, #idei de afaceri, #ministrul economiei, #finantare nerambursabila, # , #stiri Ion Ariton