Boc cere noilor ministri continuarea reformelor si relansarea economiei

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 12:19
1359 citiri
Boc cere noilor ministri continuarea reformelor si relansarea economiei

Premierul Emil Boc le-a cerut noilor membri ai Guvernului sa continue reformele structurale ale statului, sa asigure reluarea cresterii economice si sa faca eforturi pentru combaterea evaziunii fiscale, conform angajamentelor asumate fata de FMI si CE, au declarat agentiei MEDIAFAX noi ministrii.

Noii ministrii au avut vineri, la Palatul Victoria, o intrevedere cu primul-ministru Emil Boc, inaintea depunerii juramantului.

Noul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, dupa intalnire, agentiei MEDIAFAX ca premierul i-a solicitat sa ia masurile necesare in perioada urmatoare pentru respectarea acordurilor convenite cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE), dar totodata sa continue eforutile de crestere a gradului de colectare a veniturilro la buget si de combatere a eveziunii fiscale.

"Am discutat cu primul-ministru despre programul guvernamental privind reforma statului, iar, in cazul ministerului Finantelor, principalul obiectiv va fi respectarea acordului cu FMI, CE si Banca Mondiala. Premierul a cerut totodata cresterea gradului de colectare a veniturilor la buget si intensificarea masurior de combatere a evaziunii fiscale", a declarat noul ministru al Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

Noul ministru al Economiei, Ion Ariton, a precizat pentru MEDIAFAX ca principala sa prioritate va fi asigurarea unei cresteri economice, astfel incat relansarea economica sa poata asigura dezvoltarea programelor prioritare de dezvoltare a Romaniei.

"Primul-ministru Emil Boc a subliniat ca trebuie continuata reforma statului si programele de relansare economica, astfel incat sumele suplimentare care vor rezulta la buget sa poata fi alocate pentru cheltuieli de dezvoltare", a declarat noul ministru al Economiei, Ion Ariton.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#boc, #economie, #evaziune, #fiscala, #ministri, #reforme, #relansare , #stiri Ion Ariton